Da jeg i sidste weekend lavede aftensmad sammen med min søde veninde Mathilde, gik vi all in på hjemmelavede, veganske burgere. Mathilde havde endda sørget for at der var auberginefritter som tilbehør, og i går aftes fik jeg lyst til at gøre hende kunsten efter og lave min egen version af opskriften. Det eneste der manglede på vores burgeraften var ketchup, så sådan en måtte jeg også lige prøve at bikse sammen.
× Sprøde fritter af aubergine + hjemmelavet ketchup
Ingredienser til auberginefritter (til 2 fyldte bageplader):
- 2 små auberginer (ca. 500 g)
- 100 g kikærtemel
- 25 g mandelmel
- 1-2 dl vand
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk koriander
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk salt
- En knivspids cayennepeber
Ketchup (til 2 personer):
- 200 g mosede tomater
- 4 udstenede dadler (dem fra papæsker)
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 fed hvidløg
- 1 lille skalotteløg
- ½ tsk paprika
- Salt og peber efter smag
- Evt. et lille nip cayennepeber
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
- Lav “paneringen” til fritterne ved først at blande mel og krydderier sammen i en skål og derefter tilføje vand lidt efter lidt mens det hele piskes rundt. Konsistensen skal blive som en meget tyk pandekagedej.
- Skær auberginerne ud i tynde skiver som pomfritter og kom dem ned i skålen med panering. Brug fingrene til at fordele paneringen på fritterne (…og ja, det bliver noget griseri) og placer dem til sidst på en bageplade med bagepapir uden at de ligger oven i hinanden.
- Bag fritterne i 20-30 minutter (tiden afhænger af din ovn og tykkelsen på fritterne).
- Lav ketchuppen mens fritterne er i ovnen ved at blande alle ingredienserne sammen i en blender.
Nu må jeg hellere komme i gang med at øve det nye BODYFLOW-program hvis jeg skal nå at blive klar til release i morgen. Måske er der nogle af jer derude som har lyst til at komme med? I så fald er det i Fitnessdk Adelgade kl. 10.50 :-) I eftermiddag skal jeg til min 20. Bikram-time (yaaaay, still going strong!), og jeg glæder mig lidt ekstra fordi det er med en af mine yndlingsundervisere!
Last weekend, my friend Mathilde and I met up at my place to make dinner together. It ended up being a crazy delicious burger night – everything vegan and homemade. Mathilde even made sure that there were fries on the side, and last night I tried to recreate them in my own way. I also decided to make a homemade ketchup which went very well with the fries.
Tror du at man rent faktisk kan bruge ‘paneringen’ som pandakager/pandebrød? Det lyder super lækkert!
Det kunne da faktisk godt være? Måske det skulle testes ;-)