Simple & sunde trøffelkugler med et twist af bær

Jeg håber ikke I er hoppet med på det jeg kalder askese-januar som kompensation for lidt for meget sødt i julen og nytåret, for jeg har altså ikke tænkt mig at holde op med at lave godter lige foreløbigt.

Disse trøffelkugler (eller bærbomber som nogle af mine veninder kalder dem) blev til i løbet af julen hvor jeg trængte til at spiffe de traditionelle havregrynskugler lidt op. Resultatet blev slet ikke særlig julet… Og så alligevel. Jeg valgte nemlig at afprøve det nye tranebærpulver fra Urtekram, og tranebær er da ret julede, er de ikke? Jeg bryder mig faktisk ikke synderligt meget om almindelige friske tranebær, men tranebærpulveret er jeg helt vild med! Den syrlige tranebærsmag står virkelig godt op imod den fyldige og cremede chokoladesmag fra selve trøffelkuglen, og så bidrager tranebærpulveret simpelthen med den smukkeste farve.

It’s all in the details

Jeg er stor fortaler for at man er kreativ i køkkenet og ikke nødvendigvis følger en opskrift til punkt og prikke. Byt ingredienser ud, tilføj noget andet, udelad noget – whatever floats your boat! Når dét så er sagt vil jeg virkelig opfordre til at bruge lige præcis de ingredienser jeg har anvendt her. I hvert fald Medjool-dadlerne (som er meget mere luksuriøse og karamelagtige i smagen end almindelige dadler), plantesmørret fra Naturli’ (fordi det ganske enkelt er den bedste plantesmør på markedet) og den rå kakao (fordi den både smager anderledes og har et langt højere næringsindhold end almindelig kakao).

Opskrift på trøffelkugler

Ingredienser
10 store trøfler

Fremgangsmåde

  1. Kom dadler, havregryn, plantesmør, kakao, vanilje og salt i en foodprocessor.
  2. Blend det hele indtil massen samler sig til én stor klump.
  3. Form 10 store trøffelkugler.
  4. Bland tranebærpulver og frysetørret hindbær sammen i en skål og tril trøffelkuglerne deri.
  5. Stil trøffelkuglerne på køl i min. 15 minutter og nyd dem herefter.

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklamepolitik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.