“Ryd op i køleskabet og undgå madspild”-grøntsagstærte

Vegetartærte grøntsagstærte glutenfri laktosefri sukkerfri christinebonde blogVegetartærte grøntsagstærte glutenfri laktosefri sukkerfri christinebonde blog

Jeg er næppe den eneste der ikke har formået at tømme køleskabet efter 1 uge med Retrokuren. Der er skam blevet tyndet rigtigt godt ud i mit bugnende køleskab, men der er altså stadig masser af grønt som jeg simpelthen ikke har nået at få spist. Desuden havde jeg inden min retrouge fået to kæmpestore bakker æg af min mor som jeg altså først kan gå i gang med at bruge nu. Jeg hader virkelig at smide mad ud, så her til eftermiddag gik jeg i gang med at overveje hvordan jeg kunne få brugt mine grøntsager sammen med mine æg. Grøntsagsmuffins, omelet eller tærte? For nogle dage siden lagde søde Stinna en grov spinattærte op på sin blog, og jeg har simpelthen ikke kunnet få den ud af hovedet, så valget var rimeligt nemt. Jeg har lavet en gluten- og laktosefri version på følgende:

Bund:

2 æg
100 g sesamfrø
100 g solsikkekerner
50 g knækkede boghvedegryn (ikke flagerne)
2 spsk kokosolie

Fyld:

4 æg
½ dåse kokosmælk (200 ml)
Salt + peber
Og hvad med grøntsagerne? Freestyle! Min indeholder broccoli, rød peber, rødløg og masser af frisk spinat.

How to:

Start med at forvarme ovnen til 160 grader. Lav imens tærtebunden ved at male sesamfrø og solsikkekerner til mel. Smelt kokosolien og bland så alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Tryk massen ud i en tærteform og forbag den i 10-15 minutter. Snit imens grøntsagerne. Jeg valgte også at svitse dem hurtigt på panden – egentlig mest for at få spinaten til at fylde lidt mindre. Pisk de 4 æg sammen med kokosmælken samt salt og peber. Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel først grøntsagerne og til sidst æggeblandingen deri. Bag tærten færdig i ca. 40 minutter.

Translation: I really hate having to throw out food, and since my fridge was overloaded with veggies and eggs, I decided to make this gluten and lactose free veggie tart. The crust is made from sesame seeds, sunflower seeds, eggs, coconut oil and buckwheat flakes. I filled it with broccoli, red onion, red capsicum, fresh spinach and an egg mixture with coconut milk. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Uh den ser lækker ud :-D Lyder vildt spændende med kokosmælk i fyldet, det har jeg ikke hørt om før, så det må da prøves :-) Spiser du egentlig aldrig gluten eller laktose mere? :-)

    Venlig hilsen

    • Tak! :-) Jo, det gør jeg skam, bare ikke så tit. Jeg drikker dog ikke komælk længere og spiser langt færre mælkeprodukter end jeg tidligere har gjort.