Opskrift: Vegansk cheesecake med havtorn (glutenfri)

Cheesecake med havtorn og lakrids – i en vegansk og glutenfri version.

Selvpluk og selvpromovering

For nogle uger siden var Morten og jeg ude at plukke havtorn, og i fredags fik vi endelig tid til at tage grenene ud af fryseren og adskille de små fine bær fra dem. Det tog noget længere tid end forventet og var også lidt mere besværligt end vi havde regnet med, men det var både tiden og besværet værd. Hvis du er hurtig, kan du sikkert være heldig at finde nogle derude stadigvæk.

Jeg fik ret hurtigt en ide om, at jeg ville bruge dem i en cheesecake. Faktisk har jeg ladet mig inspirere af min egen opskrift fra min veganske dessertkogebog (totalt ananas i egen juice lige dér), og det er der kommet en virkelig lækker sag ud af.

Sødt, salt, syrligt og bittert

Denne cheesecake med havtorn er super simpel og nem at lave, og den er, efter min mening, lige så lækker som den er smuk at se på. Det var nyt for mig at kombinere den meget syrlige, og let bitre, smag af havtorn med rålakrids, men det bliver helt sikkert ikke sidste gang. Wow, det smager godt!

Fun fact: Vidste du at et enkelt havtornbær indeholder lige så meget C-vitamin som en hel citron?

Opskrift på cheesecake med havtorn og lakrids

Ingredienser
til en Ø18 cm springform

Bund

Cheesecakelag

Gelé/swirl

TIP: Gem nogle ekstra havtorn til pynt

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bunden ved at blende ingredienserne sammen i en foodprocessor (jeg bruger en Magimix). Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af springformen og tryk forsigtigt dejen ned i den. Stil formen i fryseren.
  2. Kom havtornene (alle 300 gram) i en gryde med en lille smule vand i bunden plus de i alt 30 gram kokossukker. Giv det hele et opkog (rør rundt imens) indtil vandet er fordampet. Pres havtornmassen igennem en si (kasser indholdet i sien) og ned i en skål.
  3. Blend halvdelen af havtornmassen sammen med de øvrige ingredienser til cheesecakelaget (cashewnødder, kokosfløde og citronsaft) indtil massen er helt ensartet. Hæld cheesecakelaget ovenpå bunden og stil formen i køleskabet.
  4. Lav geléen ved at blande den sidste del af havtornmassen sammen med chiafrøene og lad det stå i 5-10 min. indtil chiafrøene har geleret en smule.
  5. Lav mønsteret i kagen ved at afsætte små klatter med en teske ovenpå cheesecakelaget. Brug en spisepind eller tandstik til at trække et fint mønster rundt på kagen. Gem den resterende gelé til servering.
  6. Læg forsigtigt husholdningsfilmen henover kagen (sørg for at det slutter helt til) og stil kagen i fryseren i mindst 2 timer. Lad den tø op en smule inden servering og opbevar den herefter på køl, hvorfra den kan tages ud og serveres med det samme.

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.