Opskrift: Sund varm kakao med kollagenpulver

Sund varm kakao med kollagenpulver… Det lyder ikke ligefrem som den klassiske kakaodrik, vel?

Det er det heller ikke, men jeg håber du har lyst til at kaste dig ud i denne version, for du får både næring og nydelse i samme kop.

Hvorfor kollagenpulver?

“Hvorfor skal jeg bruge kollagenpulver i en sund varm kakao?”

Kollagen er den generiske betegnelse for en gruppe af proteiner, der udgør ca. 30% af kroppens samlede mængde af protein. Det findes fx i hud, sener, ligamenter, knogler og bruskvæv. Kollagenstrukturer i kroppen gennemgår hele tiden opbygning og nedbrydning, men fra ca. midten af tyverne bliver vores evne til at opbygge nyt og hæmme nedbrydning af kollagen gradvist dårligere.

Nogle peptider (der er en form for aminosyrer, som proteinet i kollagen består af) har vist sig at være biologisk aktive. Det vil sige, at de kan have en indvirkning i kroppen, fordi de optages intakte i stedet for at blive nedbrudt via fordøjelsen. På den måde kan de signalere til forskellige celler i kroppen og fx stimulere produktion af kollagen og/eller sænke den naturlige nedbrydning.

Jeg har brugt kollagenpulver på forskellige måder i diverse opskrifter gennem længere tid, og det er et af de tilskud, som jeg hele tiden vender tilbage til. Sund varm kakao er blot en mulighed af mange.

Smag af kakao, ikke sukker

Lad dig ikke skræmme af, at denne kakao indeholder kollagenpulver. Pulveret er nemlig fuldkommen smagsløst. Til gengæld er kakaosmagen fremtrædende, da den ikke er blevet druknet i sukker, som den mere traditionelle form for varm kakao typisk er.

Jeg foreslår i opskriften nedenfor, at du kan komme et stykke mørk chokolade i, hvis du vil gøre den ekstra luksuriøs. Chokoladen indeholder selvfølgelig en lille smule sukker, men hvis du vælger en rigtig god mørk chokolade, vil du få en kakao, som smager fantastisk.

Kollagen med kakaosmag

Hvis du slet ikke kan få nok kakaosmag, så findes kollagenpulveret også i en kakaovariant. Den kan du købe lige HER. Den indeholder en lille smule stevia, som gør at den smager sødere end den neutrale variant.

Få 15% på ALT hos Plantforce

Hvis du har lyst til at prøve opskriften eller inkorporere kollagenpulveret i en anden opskrift, kan du med min kode christine15 få 15% rabat lige HER. Det gælder i øvrigt ikke kun kollagenpulveret men ALT på hjemmesiden.

Opskrift på varm kakao med kollagenpulver

Ingredienser
til 1 stor kop

*du kan også lave din egen blanding af Ceylon kanel, lucuma, maca og kardemomme

TIP: For en ekstra luksuriøs version kan du komme et stykke mørk chokolade (fx denne) i og lade det smelte.

Fremgangsmåde

  1. Bland kollagenpulver, kakaopulver og krydderier sammen i en kop.
  2. Hæld det kogende vand over og bland det godt sammen, så det ikke klumper.
  3. Opvarm og skum havredrik i en mælkeskummer.
  4. Hæld den varme havredrik ned i koppen og drys lidt kakao gennem en si på toppen som pynt.
  5. Nyd din sunde kakaodrik med det samme.

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.