Hjemrejse og rejserefleksioner

hjemrejse-og-rejserefleksioner-1

Jeg er hjemme igen. Hjemme fra den mest fantastiske tur til Island som har været helt vildt overvældende. Jeg er fuldstændig fyldt op af nye indtryk og minder og glæder mig virkelig over at jeg har hele dagen i dag til at gå og nyde dem. Det var i dén grad også tiltrængt at få et afbræk fra hverdagen og få København ud af lungerne i nogle dage. Vi landede i Kastrup i går kl. 22.30 hvilket var lige efter planen og helt perfekt med tidsforskellen så vi var dejligt trætte og klar til at gå direkte i seng da vi kom hjem.

Se også: 7 gode grunde til at besøge Island

Jeg gruer altid lidt for hjemrejsedagen. Selvfølgelig først og fremmest fordi det er trist at turen slutter, men sådan har de fleste det nok. Jeg kan godt få helt ondt i maven og blive halvsentimental på den sidste dag, men det er som regel et godt tegn og en indikation af at turen har været skøn. Derudover ærgrer jeg mig over at hjemrejsedagen ofte føles som om at den bliver spildt, fordi der ikke rigtigt er tid til at lave noget ud over at pakke og sørge for at være i god tid i lufthavnen. Sådan er det i hvert fald for det meste når jeg rejser. I går var dog en undtagelse. Der var nemlig både tid til en morgentræning i hotellets fitnessrum (det kan virkelig anbefales at få kroppen rørt inden den skal klemmes sammen i en bil eller et fly i mange timer), en stor og lækker morgenmad på hotellet, et besøg på Harpa som er Reykjaviks koncerthus tegnet af danske arkitekter, en gåtur i Reykjaviks gader og en megalækker plantebaseret frokost på Glò. Jeg synes i hvert fald vi fik meget ud af dagen inden vi skulle flyve kl. 17.30 (islandsk tid).

Rent praktisk kan selve hjemrejsen godt være lidt overvældende for mig fordi der er så mange ting der lige skal passe sammen for at gå op i en højere enhed. Ideelt set i hvert fald. Det er selvfølgelig altid en god ide at være i god tid i lufthavnen, og man skal nærmest tage højde for alle scenarier, hvilket ofte resulterer i rigtigt, rigtigt lang ventetid. Det har jeg egentlig ikke noget imod, men jeg er ikke så vild med at sidde ned i alt for lang tid ad gangen, især fordi jeg har en skolioseryg som ikke har det så godt med at være i den samme stilling hele tiden. Derudover er der bare noget stressende ved lufthavne som godt kan påvirke mig. En anden ting er at maden i en lufthavn sjældent er super god, og jeg kan altså nemt blive hangry, men det issue kan man selvfølgelig undgå ved at medbringe sin egen mad. Jeg havde nogle forsyninger i form af både frisk frugt, et par RawBites og masser af chokolade med i tasken, men vi vidste heldigvis også at der var en restaurant med nogle rigtigt gode muligheder. Jeg købte fx en virkelig lækker og fyldig rødbedesalat plus en chiagrød lavet på kokosmælk med mango og banan.

Kombinationen af at jeg på rejsens sidste dag nok er lidt emotionel og bruger meget energi på at være opmærksom på tid og planlægning kan godt gøre hjemturen hård. I går var det bare slet ikke tilfældet. Jeg tror simpelthen det var fordi jeg var et helt andet sted mentalt. Inde i mit hoved befandt jeg mig stadig på en vulkan ude midt i ingenmandsland, på toppen af et bjerg med udsigt til sorte strande, i færd med at bestige en gletscher, ved at blæse væk toppen af et vandfald… I dag føles det i hvert fald meget mærkeligt at være tilbage i København som er en kæmpe kontrast til den rå og smukke natur jeg har været omgivet af de sidste 4 dage.

Hvordan har I det med hjemrejsedage?

Nu vil jeg få pakket de sidste ting ud og forsøge at få redigeret min (første) vlog færdig. Jeg er lidt spændt på hvordan resultatet bliver, men jeg håber I har lyst til at se med når den kommer ud :-)

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.