Hemmeligheden bag det perfekte måltid

hemmeligheden-bag-det-perfekte-maaltid

Hemmeligheden bag det perfekte måltid – hvem vil ikke gerne kende den? Der vil højst sandsynligt være lige så mange forskellige svar som der er mennesker, for der er selvfølgelig ingen konkret definition, men i bogen NEUROGASTRONOMI er det netop det perfekte måltid der er i fokus.

“Hvorfor bliver vi stimuleret af noget, der knaser? Hvorfor går vi automatisk uden om fødevarer, der har en bestemt farve, mens andre farver lokker os? Og hvorfor taler vi så meget om smag, når vores lugtesans i virkeligheden giver os tusind gange så mange impulser?”

Noget som jeg personligt er meget fascineret af og elsker at nørde med er hvordan vi bliver mætte – ikke kun fysisk i form af en fyldt mavesæk, men især også sanseligt og sensorisk. Jeg synes det er helt vildt interessant. NEUROGASTRONOMI er hverken en traditionel kogebog med opskrifter eller en teksttung bog med svære gastronomiske og fødevaretekniske begreber. Bogen indeholder 4 forskellige dele;

 • Sensorik – sanserne og de frem grundsmage
 • Adfærdspsykologi – og tingene omkring os
 • Nudging, næring og noget om fremtiden – neutrogastronomi som løftestang til sundere kost
 • Opskrifter – fra nemme hverdagsretter til “det store udtræk”

Jeg er endnu ikke stødt på en bog der anskuer måltidet fra så mange spændende vinkler og samtidig gør det på så medrivende, sjov og lærerig en måde. Det er seriøst den sejeste bog! Er du, som jeg, bare en lille smule nørdet omkring mad og måltider eller bare nysgerrig på hvorfor det indimellem kan være en decideret oplevelse at spise, så er denne bog helt sikkert noget for dig.

Har du lyst til at deltage i konkurrencen om at vinde et eksemplar, skal du blot gøre følgende:

 1. Følge bloggen via Bloglovin’ ved at klikke HER.
 2. Skrive en kommentar nedenfor og meget gerne give dit bud på, hvad et perfekt måltid er!

Held og lykke til jer alle. Konkurrencen er åben for deltagelse indtil den 7. februar kl. 8.00 hvor jeg trækker en vinder.
Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Det perfekte måltid fjerner din sult, gør dig tilfreds og gavner dig på både kort og lang sigt :-)

 • Lyder som en vildt spændende bog – krydser fingre :-)
  Det perfekte måltid for mig er et måltid som nydes med en eller flere jeg holder af. Et måltid der skaber rammen for hyggeligt samvær og et måltid hvor der er tid til at nyde.

 • For mig består det perfekte måltid (egentlig) ikke kun af maden. Maden er en selvfølgelig en virkelig stor del af det (konsistens, smag, duft, farver), men også stemningen i rummet har betydning for det perfekte måltid for mig.

 • For mig er et perfekt måltid, noget som dufter og smager gerne kraftigt og stærkt samtidig med, at der er noget at bide i og noget cremet, således at alle mine sanser bliver tilfredsstillede. Hvis jeg ikke får noget cremet/fyldigt føler jeg ofte stadig sult når tallerkenen er tom.

 • En burger! Det er det ultimative måltid for mig, da det både indeholder blødt, sprødt, salt, sødt, surt, umami – og man kan jo lave den i uendelige variationer. På et tidspunkt var jeg lidt flov over at burger var min sande livret, men ingen skam mere og jeg spiser det altid på min fødselsdag :)

 • For mig er det perfekte måltid vegetarisk – gerne med kikærter og søde kartofler…Og så er jeg stor fortaler for noget der er hurtigt at lave,

 • Det perfekte måltid tager ca. 30 min at lave, kræver min. af råvarer, børnevenligt og en ligner en million på tallerknen.

 • For mig er det perfekte måltid et, som er sundt og nærende og samtidig fuld af nydelse! Siden jeg flyttede hjemmefra i oktober, har jeg primært levet af rugbrød, spejlæg, avocado, hytteost og spaghetti kødsovs. Jo det mætter, men det er begrænset hvor meget nydelse, der er i måltider bestående af dette. Jeg savner lækker mad, som smager af noget.
  Jeg er en KÆMPE nørd og elsker at “lege” med mad – jeg har dog ikke den store viden om smagssammensætninger osv. og derfor ville jeg elske at få denne bog. Og så undgår jeg forhåbentligt at føle mig “sulten” igen lige efter aftensmaden, for der ender jeg tit i slikskuffen grundet manglende tilfredsstillelse, hvilket er ret øv til tider

 • Wauw, den bog vil jeg gerne læse en gang eller tre! :) Jeg elsker at nørde mad.

  For mig består det perfekte måltid både af smag, tekstur, udseende og duft. Salt, sødt, bittert, fedt, umami. Blødt, sprødt (fx en suppe med knasende drys). Jeg er vegetar, så mine umami-kilder er bl.a. fermenterede sager og svampe.
  Det perfekte måltid nydes i hyggelige rammer og med søde mennesker – for god mad smager i min optik endnu bedre, når jeg har nogen at nyde det med, så vi også kan tale om maden.
  Det perfekte måltid gør mig mæt på en god måde; mæt og glad uden at være overmæt.

  Jeg følger dig allerede på bloglovin’ – det har jeg gjort længe :)

 • Lyder som en virkelig spændende og inspirerende bog, som kunne glæde mig i køkkenet:-)
  Et perfekt måltid indtages med dem jeg har allermest kær i gode omgivelser.
  Om det er i den fine spisestue, i haven eller ved bålet, eller blot en hverdagsmiddag foran TV.
  Jeg elsker gourmet og kraftige smage når det er fri og ferie eller gæster.
  Jeg elsker mange små smagfulde retter, så bogen tror jeg er lige mig:-)
  Er fast følger og har liket.

 • Slap af en spændende bog! Den ryger ihvertfald på min ønskeliste, hvis jeg ikke ender med at være den heldige vinder ;-)

  Mit perfekte måltid… Hmm.. Det er nok et af de der aftensmadsmåltider som bliver lavet helt tilfældigt, men som ender med at smage helt fantastisk godt! Sidst gang jeg prøvede det, brugte jeg hummus i en wokret, hvor jeg ville have haft kokosmælk i (jeg var løbet tør). Taken by surprise-oplevelsen er ofte det perfekte måltid for mig :-)

 • Min livret et uden tvivl min egen Osso Buco, haha! Og det er ikke en slankende udgave. Den er med kartoffelmos med masser af smør (og måske lidt fløde). Men jeg har dagligt en indre kamp med mig selv om sund livsstil med kaloriefattige måltider over for en livsstil styret af mit livsnyder-gen. Det har jeg skrevet lidt om i mit nyeste blogindlæg her: http://www.borellasblog.dk/dilemma-livsnyder-sundhedsfreak/ hvis det kunne have interesse :-)

 • Et perfekt måltid er et måltid der har god mæthedsfornemmelse, kan spises af alle og smager syndigt uden at være det ;)

 • Krydser fingre, lyder som en virkelig inspirerende bog 😄 Et perfekt måltid, kommer meget an på mit humør..

 • Ih den bog ville jeg virkelig ikke have noget imod at vinde! Jeg har siden starten af januar udelukket alt sukker og formået at tabe en del fedt og tage muskler på, men jeg kunne virkelig godt bruge mere inspiration til maden.

  Min livret må være en god rød bøf, sweet potatoes med diverse sunde dyppelser til – så som ærte puré og hummus, samt lidt revet rødbedde til :-)

  Kram!

 • Wauw, den bog er lige noget for mig! Den kunne jeg godt tænke mig at få fingrene i!! :D Det perfekte måltid for mig er klart en kombination af skønt selskab og lækker mad. Maden er lavet fra bunden med gode råvarer. Et eksempel kunne være; varmrøget laks, bønne- og hokkaidofritter, edamame bønner, ristede cashenødder,avokadocreme. Uhm, jeg bliver helt sulten ved tanken :D

 • Mit perfekte måltid er farvestrålende. Jeg spiser meget med øjnene og elsker at spise grøntsager!

 • Uh spændende!
  Det perfekte måltid er for mig et, der giver kroppen, hvad den har brug for på en måde, hvor også sindet bliver tilfredsstillet. Der skal gerne være god tid til at nyde det, og så skal det indtages i godt selskab ;-)

 • For mig skal retten være godt afstemt mellem surt, sødt, salt, “blødt” og knasende/sprødt. Det er sim regel en “winner-kombi” 😀

 • Det lyder som rigtig spændende læsning :)
  Det perfekte måltid for mig er mættende, smager godt, er sundt og er æstetisk anrettet.

 • en kombi af farver og æstetik, umami (vigtig som vegetar), noget der skal tygges godt eller er sprødt, blødt, salt og sødt og evt. noget frisk eller spicy :)

 • Det perfekte måltid skal bare være super velsmagende og gerne med kontraster som surt/sødt og cremet/sprødt:-)