Golden milk aka. gurkemejedrik

golden-milk-aka-gurkemejedrik-1 golden-milk-aka-gurkemejedrik-2

Det her er nok hvad jeg kommer til at drikke allermest i løbet af efteråret.

Golden milk er lidt af en helsedrik da den efter sigende skulle have en masse helbredsmæssige fordele og i øvrigt er utroligt hypet på de sociale medier og især diverse sundhedssites. Det er primært gurkemejen og dens antiinflammatoriske effekt der bliver fremhævet og nærmest lovprist. Jeg må indrømme at jeg tror der skal ret mange kopper gurkemejedrik til før at man får glæde af gurkemejens antiinflammatoriske egenskaber, men det er da en dejlig bonus hvis det er tilfældet. Det kunne jeg i hvert fald godt bruge noget af til mit ene knæ som driller ret meget pt.

Sundhedsfordelene er én ting, men jeg drikker det fordi jeg synes det smager sindssygt lækkert, altså sådan virkelig. Jeg er simpelthen nødt til at prøve at inkorporere de smage og teksturer i flere opskrifter! Hvad med en golden milk the cake edition fx? Desuden passer drikken perfekt ind i efterårsstemningen som så småt er ved at være over os. Efter min mening minder smagen en lille smule om chaite, men bare i en lidt mere krydret og meget mere cremet version. Det er sgu lidt som at få en stor, varm krammer når man tager en tår! Mmmmmh.

Golden milk aka. gurkemejedrik 

Ingredienser til 1 kop:

  • 1 stor spsk kokosfløde (30 g)
  • 2 ½ dl vand
  • ½ tsk gurkemejepulver
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • ¼ tsk kardemomme
  • En knivspids friskkværnet peber
  • 1 tsk sødning (jeg brugte lucuma)

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde.
  2. Varm det op og giv det ca. 10 minutter til at simre. Pisk det rigtigt godt sammen imens.
  3. Si indholdet ned i en stor kop og nyd den med det samme. Giv den evt. et drys kanel som jeg har gjort eller andre chai-agtige krydderier.

Man kan i øvrigt sagtens bruge frisk ingefær og frisk gurkemeje frem for pulverversionen, men det gør processen lidt mere besværlig. Først og fremmest skal man være utroligt forsigtig med gurkemejen da farven smitter af på alt, og derudover er det en smule vanskeligt at undgå tråde eller gryn i drikken uanset hvor fint man river ingefæren og gurkemejen. Alternativt kan man nøjes med at skylle rødderne, skære dem i små skiver og lade dem simre sammen med resten for til sidst at si dem fra.

Et andet godt (og vigtigt) tip: Lad være med at gå all in på gurkemeje! Det kommer til at smage af sæbe hvis der kommer for meget i (jeg taler af erfaring). Er skaden sket, hjælper det som regel med lidt mere kokosfløde #kokossavestheday.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Du skal faktisk ikke have så meget før der gør en forskel da gurkemeje er lidt af en vidunder rod.. På bali har de brugt den i mange generationer og den er antiflammatorisk, bakteriel og renser blodet. Den hjælper også mod mensturations smerter. Man skal dog være lidt forsigtig med brugen af det… for meget gurkemeje kan skade kroppens organer. Gurkemeje virker også aborterede hvis man drikker det i se 2 første måneder af en graviditet.. så hvis man prøver at blive gravid er det en meget dårlig ide..

    Tænkte du måske ville vide lidt mere om vidunder roden 😊 men 1/2 tsk burde ikke skade… men ikke mere end 1 tsk er dog anbefale så vidt jeg kunne forstå på de balinesiske urtemedicinske kvinder 😊

    • Interessant! Tak for at dele lidt mere info, Jette 😊 Jeg tænker også at det har meget at sige om man bruger den friske rod eller pulverform. Egentlig er det nok nærmere ingefæren man skal have i ret store mængder for at kunne nyde godt af den antiinflammatoriske effekt.

    • Det er bare den faste del af en almindelig kokosmælk, men jeg bruger den økologiske fra enten Irma eller Santa Maria da de altid har masser af kokosfløde i – i modsætning til andre mærker som ofte ikke vil dele sig i en fast og en flydende del.

  • Faktisk er ingefær og gurkemeje af samme familie 😊 Gurkemejen er kraftigere og mere intens især i pulverform, ingefærden smager bare bedre (efter min mening 😊). Hvis du skal have den helt skrappe er det noget der hedder en Galangal rod den er ca 10 gange så stærk som gurkemeje.
    De laver noget der hedder Jamu af det på bali, kogt Galangal og gurkemeje rod og er meget stærk.
    Er glad for det kan interessere 😊