Basisopskrift på sprøde hjemmelavede æblechips

basisopskrift-paa-aeblechips-2

basisopskrift-paa-aeblechips-1

I søndags fik jeg denne besked fra min søde veninde Freja:

“Vil du have en pose med øko Ingrid Marie æbler fra mit sommerhus?”

Altså, det er jo det samme som at spørge børn om de vil have slik.

Der viste sig at være endnu flere æbler i posen end jeg havde regnet med, så jeg var nødt til at gå i gang med at bruge dem med det samme. Jeg ville i hvert fald ikke takke ja til sådan en fin gave og så bare medvirke til madspild. Jeg gik i gang med både æblecrumble, æblemos, æblekiks og æblechips. Sidstnævnte får I opskriften på her:

Basisopskrift på hjemmelavede æblechips 

Ingredienser:

  • 2 små æbler

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 100 grader.
  2. Vask æblerne, fjern eventuelt kernehuset og skær dem i meget tynde skiver eller snit dem på et mandolinjern (jeg indstillede mit til 2,5 mm* – og ja, jeg skar mig selvfølgelig også…).
  3. Fordel æbleskiverne på to bageplader med bagepapir.
  4. Bag dem i 1,5-2 timer (det kan virkelig veksle meget fra ovn til ovn) og giv dem mellem 5 og 10 minutter på grill til sidst. Hold godt øje med dem så de ikke blive brændte!

*Jeg ville egentlig gerne have haft dem tykkere, måske 4 mm, men det ændrer selvfølgelig på hvor længe de skal bages.

Det her er som sagt en basisopskrift, men alt efter hvilke æbler man bruger, kan den faktisk variere rigtigt meget i smag. Udover at bruge forskellige æblesorter kan man selvfølgelig også krydre dem, og jeg skal helt sikkert også have afprøvet en version med kanel og måske nogle chai- eller julekrydderier. Hjemmelavede æblechips er altså bare lidt hyggeligere end de købte.

I morgen tjekker jeg ind med endnu en efterårsopskrift hvor hovedrollen er et hokkaidogræskar. Måske har I allerede set resultatet på min Insta Story?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.