11 bøger på 11 måneder?

Bøger, ernæring og sundhed, mad, nørderi1Bøger, ernæring og sundhed, mad, nørderi2

Jeg har siden september sidste år brygget på en liste over ting jeg jeg glædede mig til at kunne gøre når bachelorhelvedet var overstået. Én af de ting var at læse flere bøger. Mens jeg har haft bacheloropgaven hængende over hovedet og siddet med snuden i bøger og videnskabelige artikler dag ud og dag ind, har fritidslæsning ikke ligefrem stået højt på min prioriteringsliste. Hvis jeg fik lyst til at læse i en bog som ikke havde noget med min bacheloropgave at gøre, fik jeg dårlig samvittighed og tænkte “Jeg burde bruge tiden lige nu på noget bachelorrelevant”. Heldigvis behøver det ikke være sådan mere og fuck hvor er det skønt.

Som mine efterhånden ret møre bogmærker bevidner på billederne, er der et par bøger jeg allerede har været i gang med men som jeg mangler at færdiggøre. Derudover er der også nogle spritnye som det kribler i fingrene for at starte på. I øvrigt har jeg en lang liste over bøger der har fristet mig på Amazon… En meget lang liste kan jeg godt sige jer. Og temaerne er vidt forskellige.

For nogle uger siden faldt jeg over en bruger på Instagram som havde sat sig for at læse 12 bøger på 12 måneder, hvilket jeg synes er en skidegod ide. Jeg har dog haft brug for en lille læsedetox, så jeg må se om det kan blive til 11 bøger på 11 måneder i stedet. Jeg tror jeg vil starte med at læse The Hormone Solution færdig efterfulgt af de øvrige bøger med bogmærker. Derefter må jeg nok forsøge at prioritere mellem de bøger der ligger i min indkøbskurv hos Amazon og starte med at købe de bøger som frister mig allermest (first world problems, I know). Jeg laver gerne en anmeldelse af bøgerne hvis der er stemning for det.

Hvis I har nogle anbefalinger til interessante bøger må I endelig sige til! Måske vil I endda hoppe med på udfordringen?

One of the things I missed when writing my Bachelor’s thesis was reading books – books that had nothing to do with my subject that is. Obviously, I did a whole lot of reading when working on my thesis but I really missed recreational reading and learning something about whatever made me curious. I already have a lot of books that I’m looking forward to reading but I also have a long list of books that I wanna get from Amazon… Maybe I can get through 11 books in 11 months?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Meget gerne en anmeldelse af the hormone solution – en bog jeg selv har i overvejelserne nemlig :-) og alle de andre du må komme igennem derefter! Dejligt at du endelig får tid til at fordybe dig i litteratur udenfor pensum. En bog jeg virkelig kan anbefale er “nærmere noget” af Simon Krohn som virkelig har sat et spor i mig ift. mentalt velvære og hele filosofien bag yoga. Han gør det på en sjov og spændende måde ;-) Selvfølelig et tema der ligger lidt fra ernæring, fysiologi osv. men jeg synes nogle gange det er rart at få en “pause” fra det og læse noget lidt mere ligetil hvis du forstår.

    • Tusind tak for tippet, Claudia! Det behøver bestemt ikke have noget med ernæring og fysiologi at gøre som sådan – jeg elsker jo yoga, så det lyder helt klart som en bog for mig :-) Og jeg er vildt optaget af de mentale aspekt af sundhed, og så gør det heller ikke noget hvis bogen er mere ligetil og måske endda underholdende ;-)

  • Nourishing traditions er super god! Kan varmt anbefale The yoga of eating! Den er SÅ god… Og jeg er ikke specielt yoga-agtigt, mere kettlebell-agtig ? Men den er så fin og giver nogle gode input ifht kost og hvordan og hvorfor vi spiser som vi spiser…

    • Ja, jeg er også SÅ glad for den! Den bringer lidt min indre hippie frem ;-) haha.
      Uhh, den vil jeg lige undersøge. Det lyder lige som noget for mig. Tak, Marie!