Rødbedebrownie med ingefær (glutenfri og vegansk opskrift)

Rødbedebrownie er, som navnet antyder, en brownie der er lavet med rødbede. Rødbeden giver sødme, en lækker svampet konsistens og en fin lyserød farve. Jeg har tilføjet lidt ingefær fordi jeg synes det giver den søde smag lidt kant og altid passer godt sammen med rødbede.

Kage eller brownie?

Hver eneste gang jeg bager en brownie, bliver jeg i tvivl om hvorvidt det overhovedet er en brownie. Men det er udelukkende fordi jeg ikke lige har en klar definition på, hvad en egentlig brownie er. For mig er en brownie en lidt mere rich og overdådig udgave af en almindelig kage. Og det er denne rødbedebrownie i dén grad. Den har en autentisk og fyldig smag af rødbede og en tekstur, der både har bid og som samtidig smelter på tungen.

Fingerspitzengefühl & mindre madspild

Da jeg stod i mit køkken i går aftes og pludselig var i gang med at bage, brugte jeg 100% min fingerspitzengefühl – både i forhold til mængder og ingredienser. Det gør jeg egentlig ofte, men i går var det virkelig begrænset hvad jeg havde i mine køkkenskabe og -skuffer, så jeg måtte være lidt ekstra kreativ. Mit køleskab var til gengæld fuld af rødbeder, fordi jeg havde købt lidt for mange i forbindelse med forberedelserne til min boglancering, hvor jeg lavede rødbedebarerne fra min kogebog.

Jeg ville egentlig have sødet kagen med dadler, men dem havde jeg ikke flere af, så de blev erstattet med rosiner og kokossukker. Jeg havde lige præcis 125 g rosiner og 60 g kokossukker tilbage og det viste sig at passe perfekt til opskriften. Jeg ville have brugt hørfrøgelé som æggeerstatning, men det havde jeg ikke lige tid til at lave, så jeg brugte en banan i stedet for. Bananen (som man i øvrigt ikke kan smage) hjalp også med at tilføje væde sammen med kokosfløden, hvilket var nødvendigt fordi jeg ikke havde mere plantemælk tilbage.

Af en “restekage” at være må jeg altså sige at denne rødbedebrownie gør det ualmindeligt godt!

Opskrift på rødbedebrownie med ingefær

Ingredienser
til ca. 12 små stykker

Glasur

 • 2 spsk smeltet kokosolie
 • 2 spsk rå kakaopulver
 • 2 spsk ahornsirup

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
 2. Skær rødbederne ud i små stykker og bag dem i 15-20. Dette trin kan man springe over, men det gør noget godt for browniens konsistens, fordi rødbederne bliver bløde og derfor nemmere kan blendes med de øvrige ingredienser til en homogen masse.
 3. Kom de bagte rødbeder i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser og blend det hele sammen.
 4. Fordel browniedejen i en form beklædt med bagepapir og sørg for at den er ca. 3 cm. høj. Læg et stykke sølvpapir henover kagen så den ikke bliver for mørk på toppen når du bager den.
 5. Bag din rødbedebrownie i ca. 30 minutter (den må gerne være fugtig inde i midten) og lad den derefter køle helt af.
 6. Lav glasuren ved at piske ingredienserne sammen og smør den ud over den afkølede rødbedebrownie.

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Den her kage MÅ jeg prøve! Selvom jeg egentlig føler, at jeg burde kaste mig over nogle af opskrifterne i din kogebog først, haha. Men hver ting til sin tid, og kage skal jeg nok få lavet masser af ;-)

  • Hæhæ, opskrifterne løber heldigvis ingen steder – hverken dem i kogebogen eller dem her på bloggen ? Gi’ endelig lyd hvis du får afprøvet nogle af dem ❤️