Disse sunde påskeæg… De skal prøves! De er fyldt med en cremet smagskombination af chokolade, ingefær og kokos som fik mig til at tænke på trøffelkugler. Jeg har ingen anelse om hvor mange der bliver til, for jeg smovsede SÅ meget af fyldet undervejs, men nu får I i hvert fald opskriften.
Opskrift på sunde påskeæg
Ingredienser
Fyld
- 100 g udstenede dadler
- 75 g mandler
- 1 stor spsk kokosfløde (den faste del af kokosmælken)
- 1 spsk kakaopulver
- 2 tsk finthakket, frisk ingefær
- 1 tsk vaniljepulver
- Evt. en knivspids salt
Coating
- Mørk chokolade (denne er min favorit)
- Ingefærpulver
- Groft kokosmel
Fremgangsmåde
- Skræl et stykke ingefær, snit det meget fint og afmål 2 tsk.
- Blend alle ingredienserne til fyldet godt sammen i en foodprocessor eller minihakker.
- Stil massen på køl i 30 minutter eller indtil den er forholdsvist hård.
- Smelt imens chokoladen. Jeg brugte en chokoladesmelter, men det kan selvfølgelig også gøres i et vandbad, men vær forsigtig med temperaturen.
- Form små æg af dejen og overtræk dem med chokolade.
- Drys med ingefærpulver og/eller kokosrasp med det samme så chokoladen ikke når at tørre.
- Stil påskeæggene i køleskabet indtil chokoladen er stivnet.
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)
MUMS! Hvor ser de bare gode ud!!
Taaaak, søde! Det er jo et kæmpe kompliment når det kommer fra dig :-)
Wow, det lyder lækkert! Og hvor er de bare fine! Jeg er vild med idéen om at lave de klassiske dadelkugler til fine små påskeæg og nyde dem med god samvittighed sammen med familien! Sundt kan jo sagtens være lækkert! :D
Anna -http://wonderwomanwannabe.dk
Ohr de lyder gode! Og fine er de også:)
Tak! Jeg synes også de er så fine med ingefærpulveret fordi det næsten ligner guldstøv ;-)