Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift med jer! Hjemmelavet Twix i en glutenfri og sundere udgave. Mmmmh. Jeg har allerede spist alt for mange af dem, så nu deler jeg opskriften med jer i håbet om at I prøver den af og giver mig ret i at de her chokoladebanditter kan være ret så svære at holde fingrene fra. Please ikke lad mig stå alene med “jeg har spist for mange Twix”-skyldfølelsen! ?
Opskrift på hjemmelavet Twix
Ingredienser:
Kikselag
- 150 g fuldkornsrismel
- 100 g æblemos
- 30 g kokossukker
- 40 g smeltet kokosolie
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk glutenfri bagepulver
- ½ tsk Himalaya salt
Daddelkaramel
- 250 g bløde, udstenede dadler
- 125 g kokosfløde (den faste del af kokosmælken)
- 50 g mandelsmør
- 20 g macapulver (kan udelades, men giver en lækker karamelsmag)
- 1 tsk vaniljepulver
Overtræk
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
- Lav dejen til kikselaget ved at blande de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter kokosolie og æblemos og ælt dejen sammen. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 5 mm. tyk og måler ca. 15 x 20 cm. Bag i 25 minutter og lad den køle af på en kold bagerist (fjern først papiret efter afkøling).
- Lav daddelkaramellen ved at blende alle ingredienserne sammen til en helt glat og ensartet masse.
- Fordel forsigtigt daddelkaramellen ud på det afkølede kikselag. Stil det i fryseren i 30 minutter.
- Smelt chokoladen over vandbad og skær imens din Twix ud i den ønskede størrelse.
- Overtræk dine Twix og stil dem på køl så chokoladen størkner. Opbevares på køl.
Og ved I hvad? Det stopper ikke her. Jeg har nemlig endnu en opskrift på en hjemmelavet og sund chokoladebar på trapperne, men de her Twix må I altså virkelig give et forsøg først. De er simpelthen så nemme at lave, og de smager seriøst for vildt.
Indlægget indeholder affiliate.
De lyder super lækre, men ingredienserne er godt nok en dyr fornøjelse, og det er ikke noget jeg nogensinde kommer til at få brugt op.. Desværre..
Tak, Charlotte :-) Det kan godt løbe op hvis man skal ud at købe det hele på én gang, men alle ingredienserne er faktisk nogle jeg altid har i mit køkken. Du vil derfor også kunne finde masser af inspiration fra mine andre opskrifter til hvordan du kan få det hele brugt op :-)
Hvor ser de bare lækre ud! Dem må jeg have.
Gustavo Woltmann
Du må i gang her i weekenden 😃
Mmm de ser lækre ud! Hvor mange fik du ud af denne portion?
Åh, der blev vel til en 10 stykker vil jeg tro :-) Men det kommer jo også helt an på hvilken størrelse man vil have.
Uf en farlig opskrift, den må prøves!
De er virkelig også bare gode! :-)
Det skal prøves 😜 Kan de mon fryses?
Det kan de sagtens :-)
Har du er alternativ til mandelsmør, da jeg har nøddeallergi? 😊
Du kan faktisk sagtens udelade det 😊 Ellers prøv evt. med tahin (sesamsmør).
De ser gode ud :) Tror du man kan bruge græskarfrø smør i stedet for mandelsmør?
Det kan du sagtens! Smag og udseende bliver selvfølgelig bare en lille smule anderledes ☺️
Kan du huske ca. hvor meget chokolade du brugte?
Knap en plade på 80 gram mener jeg :)
Det her er seriøst de vildeste chokoladebarer – NOGENSINDE 😱😱😱
Jeg ændrede lidt i opskriften og brugte en banan i stedet for æblemos, tahin og peanutbutter i stedet for mandelsmør og lucuma i stedet for maca.
Men hold nu op.. Jeg ender med at blive så tyk af de her 😂
Hehe, det gør mig simpelthen så glad at høre! Tusind tak for din tilbagemelding, Chatrine :-) Og fedt at du lige får tilpasset opskriften med det du har. Men ja, de forsvinder skræmmende hurtigt 🙈
Hvor mang kcal er der ca i en bar