Daddelkugler ala Ferrero Rocher er en ekstravagant og toplækker snack, som du kan lave selv, super let.
Ekstra hasselnøddesmag
Noget af det der kendertegner den originale Ferrero Rocher er hasselnødden i midten. Det er der naturligvis også i disse, men der er skruet endnu mere op for hasselnøddesmagen med den megacremede hasselnøddesmør fra KoRo – eller hasselnøddemousse, som den hedder på hjemmesiden. Og det er måske i virkeligheden et bedre navn, for den er simpelthen så cremet som jeg sjældent oplevet hasselnøddesmør.
Hvis du – som jeg – også spiser rigtigt meget peanutbutter, så ved du, at det ofte kan være en lidt træg og tør fornøjelse, indtil man lige får rørt rigtigt godt rundt i glasset så olien bliver blandet med resten. Men denne hasselnøddemousse fra KoRo er cremet lige fra start og bliver ved med at være det, selv når du når igennem hele glasset. Jeg er vild med det.
Handler du hos koro-shop.dk kan du få 5% i rabat på alle produkter med koden CHRISTINEBONDE.
Sprødhed fra spiret boghvede
Hvis ikke du i forvejen kender til spiret boghvede, så har du virkelig noget godt i vente. I modsætning til almindelig hel boghvede, som ikke kan spises rå men som regel skal koges først, er den spirede version klar til at spise med det samme. Konsistensen er super sprød og luftig, og smagen er let nøddeagtig. Perfekt til drys på yoghurt eller smoothiebowls eller som et ekstra knasende element i daddelkugler ala Ferrero Rocher som her.
Opskrift på daddelkugler ala Ferrero Rocher
Ingredienser:
Til ca. 14 styks
- 12 Medjool-dadler (ca. 200 g)
- 100 g hasselnødder
- 1-2 dl spiret boghvede*
- 50 g kokosfløde (den faste del af kokosmælken)
- 40 g hasselnøddesmør*
- 50 g kakaopulver
- 1/2 tsk vaniljepulver
- et nip Maldon salt
- 200 g mørk chokolade til overtræk
*Handler du hos koro-shop.dk kan du få 5% i rabat på alle produkter med koden CHRISTINEBONDE.
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 grader (alm. ovn).
- Rist hasselnødderne i 5-7 minutter og gnid bagefter skallen af nødderne med et rent viskestykke.
- Udsten dadlerne og blend dem i en foodprocessor sammen med kokosfløde, hasselnøddesmør, kakao, vanilje og salt til en ensartet masse.
- Hak halvdelen af nødderne groft og blend dem med i dejen.
- Form ca. 14 kugler med en af de resterende hasselnødder i midten af hver daddelkugle.
- Bland eventuelt overskydende nødder sammen med spiret boghvede og rul kuglerne i massen. Et trick er at køre kuglerne lynhurtigt ind under vandhanen så den spirede boghvede sidder bedre fast. Tryk også forsigtigt den spirede boghvede lidt ind i dejen.
- Sæt kuglerne i fryseren i mindst 30 min.
- Smelt den mørke chokolade over vandbad og overtræk til sidst alle daddelkuglerne.
- Server så snart chokoladen er størknet.
Kuglerne kan opbevares på både køl og frys.
Har du glæde af opskriften?
Jeg ville blive super glad, hvis du har lyst til at dele dit resultat med opskriften med mig! Tag mig meget gerne på Instagram (find min profil HER @christinebonde), så jeg kan se din kreation ?
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)