Lion bar i sundere forklædning (V + GF)

_MG_9973 _MG_9980

På min ferie i Frankrig fik jeg afprøvet en opskrift som jeg har haft i mit hoved i flere måneder; en sundere udgave af Lion bars. Jeg har set masser af udgaver af sundere Snickers, men aldrig en hjemmelavet og tilmed sund version af den lige så velkendte Lion bar. Det er muligt at min version ikke ligefrem ligner originalen rent æstetisk, men det bliver der altså kompenseret for på smagen. Jeg blev i hvert fald virkelig overrasket over, hvordan 6 simple og ret anderledes ingredienser kan smage så meget som en rigtig Lion bar.

Lion bar i sundere forklædning 

Til en form på 20×30 cm.:

 • 70 g majsgaletter*
 • 160 g crunchy peanutbutter
 • 75 g morbær
 • Ca. 1 dl kokosmælk
 • 1 tsk vaniljepulver
 • Chokolade til overtræk (jeg brugte en på 85%)

*Brug de firkantede frem for de runde for at få en mere jævn bund

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lægge ét lag majsgaletter i bunden af formen så den er dækket.
 2. Rør kokosmælk, peanutbutter og vaniljepulver sammen til en ensartet masse og tilsæt derefter morbærrene og de resterende majsgaletter som brækkes i stykker.
 3. Smør fyldet ud på bunden. Det kræver lige at man er lidt forsigtig så majsgaletterne ikke rutsjer rundt eller knækker.
 4. Stil det hele på køl og smelt chokoladen over et vandbad.
 5. Hæld den smeltede chokolade ud over fyldet og stil igen det hele i fryseren indtil chokoladen er størknet.

Som jeg skrev om her, fik jeg ideen til opskriften helt tilfældigt en dag hvor jeg spiste en håndfuld morbær sammen med lidt peanutbutter. Lion bar var det første jeg tænkte på! Jeg vidste dog ikke lige hvordan jeg skulle lave den sprøde kiks, og det er faktisk derfor det tog mig så lang tid om at færdiggøre opskriften. Igen var det helt tilfældigt at jeg smagte det sammen med en majsgalette og opdagede at den var perfekt både hvad angår smag og konsistens.

Selvom det er utroligt længe siden at jeg har spist en Lion bar, kan jeg tydeligt huske hvordan den smagte, for det var faktisk en af mine absolut yndlingschokoladebarer. Jeg elskede ikke kun smagen men (især) også konsistensen som efter min mening både er sprød, knasende og en lille smule sej (kan man sige det?). Det har jeg også forsøgt at ramme i min egen version, men jeg vil lade det være op til jer at vurdere hvor godt jeg klarede den del ?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg synes at morbærrene er ret perfekte i lige præcis denne opskrift, for de både giver den rigtige konsistens og den rigtige smag.
   Hvis du vil undgå dem, skal du nok ud i en helt anden kombination. Måske noget lucumapulver eller kokossukker til at give sødme og karamelsmag og så ét eller andet med samme konsistens. Der er jeg lidt på bar bund desværre 🙈