Lakridstrøfler

Lakridstrøfler - liquorice truffles - christinebonde.dkLakridstrøfler - liquorice truffles - christinebonde.dk

Jeg har i dag været forbi Food Festival i Aarhus hvor der i år var helt sort af mennesker. Det skyldtes nok en kombination af, at vejret var fantastisk, og at flere og flere får øjnene op for det fantastiske arrangement. Der var lange køer foran næsten alle telte, og lige i dag kunne jeg altså ikke prale af at have den største tålmodighed. Jeg fik dog smagt på en masse lækker mad, og jeg kunne virkelig have købt mig fattig i økologisk frugt og grønt.

Sidste år smagte jeg for første gang HELT Honning, men købte ikke noget. Big mistake. I år fik jeg hele 3 glas med forskellige smagsvarianter med hjem; en med lakrids, en med havtorn og en med ingefær. Ironisk nok har jeg faktisk aldrig været specielt vild med honning – eller lakrids for den sags skyld – men det er der godt nok blevet lavet om på. Jeg forelskede mig nemlig så meget i kombinationen af honning og lakrids at jeg blev nødt til at finde ud af hvordan jeg kunne bruge det i en opskrift. Det faldt rimeligt heldigt sammen med at jeg i går blev meget fristet af Stinnas trøffelkugler med banan og chokolade som inspirerede mig til at lave en version med honning og lakrids:

Til ca. 8 kugler

1 perfekt moden avokado
1 spsk HELT Honning med lakridssmag (eller alm. honning + lakridspulver)
3 spsk mandelmel
3 spsk kakao
½ tsk vaniljepulver
Rålakridspulver til at trille kuglerne i

Bland avocado, honing, mandelmel, kakao og vaniljepulver sammen til en ensartet masse. Stil massen i fryseren i 30-60 minutter indtil den er blevet fast. Tril herefter kugler ud af massen og rul dem i rålakridspulver.

Translation: Today I visited Food Festival in Aarhus. Aside from a lot of organic fruits and vegetables, I bought three jars of HELT Honey with three different flavors; liquorice, ginger, and sea buckthorn. Actually, I’ve never been a big fan of honey but I completely fell in love with the combination of honey and liquorice. I decided to use the honey to make these liquorice truffes and they turned out great!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.