Jeg rydder op og går offline

Det lyder så voldsomt at sige at jeg rydder op i mit liv. Måske endda lidt kliché-agtigt. Men det er ganske enkelt det jeg gør i øjeblikket.

100 desserter på 7 dage

Lige nu er det dog først og fremmest mit køkken jeg rydder op i. I går blev vi nemlig færdige med at skyde de sidste billeder til min kommende kogebog, og nu kan jeg endelig begynde at få mit køkken til at ligne sig selv igen uden desserter og ingredienser til desserter alle vegne. Hvis I kun følger med her på bloggen og ikke på min Instagram-profil, ved I måske ikke at jeg i løbet af de sidste par uger har haft 7 intense dage i fotostudiet sammen med mega-mega-mega dygtige Chris Tonnesen for at forevige de i alt 100 opskrifter til min kogebog. Det er et helt vildt omfattende projekt som har krævet al min tid og al min energi hvilket også har resulteret i at jeg ikke har haft et gram af overskud til at opdatere bloggen. Det næste skridt i mit kogebogsprojekt er at gøre manuskriptet færdigt som jeg skal aflevere i næste uge. Dét kommer nok også til at kræve offlinetid og inaktivitet her på bloggen.

Men tilbage til oprydningen. Selvom jeg har været dybt optaget af kogebogen de sidste mange uger og stort set kun har kunnet tænke kache kache kache , er der sket en masse andre ting i mit hoved. At være så dybt engageret i et projekt og få lov til at lave noget jeg virkelig brænder for og som jeg synes jeg er god til – dét har virkelig sat nogle tanker i gang. Jeg befinder mig et sted hvor jeg virkelig forsøger at tune ind på dét der føles godt og følge min intuition. Og det har altså givet mig et behov for at rydde op. På alle plan.

Decluttering

Det startede med (og indebærer stadig) en hel lavpraktisk form for oprydning. Jeg begyndte pludselig at rydde op i mine ejendele på en måde som jeg aldrig har gjort før. Det var slet ikke på den der “jeg vil også være minimalist og eje så få ting som muligt”-måde, men jeg havde brug for at tage stilling til de ting der fyldte i mit liv, og det nemmeste var simpelthen at gøre det med noget meget konkret. Mine ejendele. Tøj, møbler, beholdere, mapper, service, elektronik osv. Jeg siger jer… Det har været så befriende for mig at skille mig af med ting som jeg ikke bruger. Ting som jeg ikke havde glæde af. Ting som bare fyldte. Dem der har været i min lejlighed kan nok bekræfte mig i, at den er meget minimalistisk, og jeg ejer virkelig ikke mange ting, men jeg blev alligevel overrasket over, hvor mange unødvendige ting jeg havde gemt væk i et skab eller en skuffe. Faktisk var det især Strala-bogen som åbnede mine øjne for decluttering og creating space – både ift. ens hjem, ens yogapraksis og ens mindset.

Netop mit mindset er også noget jeg har ryddet op i, og det kan jeg helt klart også takke Strala for. Måden jeg tænker om mig selv, måden jeg tackler udfordringer, måden jeg bearbejder ting, måden jeg værdsætter selv små ting. Alt det har jeg ligesom fået ryddet op i, og min tankevirksomhed er blevet helt anderledes. Det kræver nok sit helt eget indlæg hvis jeg skal forklare hvordan og hvorfor, så giv endelig lyd hvis I vil høre mere om det.

At sige stop

Noget andet som jeg virkelig har ryddet op i er mine prioriteringer. Det har jeg selvfølgelig været nødt til netop fordi min intention var (og stadig er) at finde ind til det der føles godt for mig. At sætte de bedste rammer for at have det godt. Ganske enkelt. Det har bl.a. krævet at jeg har lavet nye prioriteringer ift. mit arbejde, og det har især handlet om, hvor meget bloggen skulle fylde vs. hvor meget jeg gerne ville “ud i det virkelige liv”, altså arbejde med noget som ikke kræver at jeg er online. Derudover har jeg indset at jeg i alt for lang tid har været i en arbejdsmæssig situation hvor jeg simpelthen er blevet decideret udnyttet. Jeg har haft så mange uforklarlige grublerier, selvtillidsdyk og dage med ondt i maven af bekymringer, og det er desværre først nu jeg indser hvad det skyldtes. Det er aldrig noget jeg har prøvet før, og jeg vidste slet ikke hvordan jeg skulle komme ud af det. Heldigvis er det et overstået kapitel og jeg glæder mig til at kunne lægge min energi andre steder hvor jeg bliver respekteret og værdsat. Jeg går rundt med en kæmpe drøm rent karrieremæssigt som jeg endelig føler jeg kan begynde at arbejde hen imod og dén proces kan jeg slet ikke vente med at tage hul på.

Online oprydning

Ift. bloggen og det her med mere offlinetid har jeg også haft brug for en grundig oprydning i mit Instagram feed. I virkeligheden er det nok bare de sociale medier generelt. Jeg er inde i en fase hvor jeg har det meget ambivalent med alt det her SoMe. Jeg synes det er fantastisk at kunne kommunikere og connecte med så mange mennesker, og jeg synes hele tiden det åbner op for nye muligheder. Men især Instagram har jeg haft brug for at rydde op i. Helt konkret har jeg sorteret i hvem jeg følger i forsøget på at styre hvad jeg bliver eksponeret for. Dén oprydning har så ført til en anden oprydning på bloggen, fordi det fik mig til at vende blikket indad og tænke over, hvad det egentlig er for et signal jeg sender i gennem mine egne platforme. Jeg har slettet rigtigt mange gamle indlæg, sorteret i kategorier og lavet en masse forberedelser til at christinebonde.dk kan blive relanceret med et lidt anderledes fokus. Jeg skal dog liiige have afleveret mit kogebogsmanuskript før jeg for alvor kan få styr på det blogmæssige. Kender I en ekspert i digitalt design og SEO må I meget gerne give mig et tip!

Tak til Strala

Meget af alt det her kommer nok af at jeg er blevet Strala-ficeret, altså at jeg virkelig har taget deres filosofi til mig. Deres redskaber og værdier giver nemlig ikke kun mening når man befinder sig på sin yogamåtten, men også i livet hvor de har skabet utroligt meget værdi for mig. Der er simpelthen så mange fantastiske værdier inden for Strala, og selvom mange af dem er super simple og ikke nødvendigvis unikke, har de været ret så banebrydende for mig. Ja, life-changing vil jeg faktisk sige.

Det var egentlig ikke meningen at det skulle blive sådan et livsstatusindlæg, men det er vel blandt andet det der sker under en grundig oprydning. At man får overblik og lige gør status over situationen. Jeg føler i hvert fald at jeg er gået fra en simpel klædeskabsoprydning til et noget mere omfattende projekt hvor jeg rydder op i nærmest alt jeg kan komme i nærheden af.

Jeg håber at I stadig er med derude selvom jeg har været offline og begravet i oprydning. Og så vil jeg lige sige TAK for alle de kommentarer og beskeder jeg har fået i forbindelse med mit kogebogsprojekt. Det sætter jeg enormt stor pris på. Jeg vender snart tilbage <3

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg vil prøve at få skriblet mine tanker ned i et indlæg når jeg er på den anden side af kogebogen :-) <3

 • Hvor er det dejligt at høre, at jeg ikke er alene om at “rydde op”. Både fysisk og psykisk. Jeg har lagt mærke til, at du går mere og mere hen imod en vegansk livsstil. Ihvertfald hvad angår kosten. Tror du, det også har haft indflydelse? Det ved jeg ihvertfald at det har for mig. Når skyklapperne røg af, var det som om jeg for første gang så verden, som den rigtig er. Der er bare pludselig så mange ting, som ikke længere giver mening. Som er overflødigt. Som bare er “fyld”.

  De bedste hilsner
  Maria

  • Jeg tror nu ikke jeg hverken lever eller spiser mere vegansk end jeg før har gjort. Men jeg kan godt mærke at det giver mig en eller anden form for “luft” ikke at spise animalsk, fordi min samvittighed ligesom har det bedre, fordi jeg ved jeg ikke bidrager til alle mulige dårlige ting. Men jeg kan 100% følge dig i dine tanker :-)

 • Det lyder som et klogt og sundt valg at få ryddet ud! Jeg gør det også når jeg føler der er lidt for meget som stresser mig.
  Må jeg spørger om du er stoppet i yo? Jeg synes ikke jeg kan finde timer med dog længere :/ mega øv da jeg ellers havde lidt håbet du måske ville få nogen af deres strala hold ?

  • Ja, det er utroligt hvad en omgang oprydning kan gøre, ikke? :-)
   Jeg er ikke længere i YO men har forhåbentlig snart et andet sted at lave Strala, og så er du mere end velkommen <3

 • Jeg vil rigtig gerne høre mere om din oprydning – også om dine karrieredrømme! Det lyder rigtig fedt :-)

  Mht. designs og SEO kan jeg varmt anbefale Lasse fra itroom.dk. Jeg er freelancer, og jeg selv skrevet produkttekster og blogindlæg til ham med fokus på SEO. Han vil helt sikkert kunne hjælpe dig :-)