Jeg har før lavet en chokolicious rødbedekage, men denne gang skulle det altså være en chokolicious bønnekage. Jep, en kage med bønner. Jeg har længe haft lyst til at lave såden én – især efter at have fundet inspiration her, her og her. Min version indeholder følgende:
100 g (tørrede) sorte bønner
3 æg
2 store bananer
100 g mandelmel
50 g hasselnødder
5 spsk kakao
3 spsk kokosolie
1 spsk HUSK
1 tsk vaniljepulver
80 g 86% chokolade
Lidt salt og bagepulver
Dagen før du skal bruge kagen sættes bønnerne i blød i rigeligt vand. Næste dag koges de efter anvisningen (jeg kogte dem i knap 1 time). Bland mandelmel, bønner, æg, banan, kakao, kokosolie, HUSK, vanilje, salt og bagepulver sammen i en blender eller foodprocessor indtil massen er ensartet. Hak chokolade og hasselnødder groft og vend begge dele i dejen. Hæld dejen i en rugbrødsform og bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Hvis du (modsat mig) kan vente med at sætte tænderne i kagen, er det en god idé at lade den stå og køle af først.
Jeg sender en meget venlig hilsen til den person der fandt på at lave kage af sorte bønner, for hold nu op hvor er det lækkert!
Translation: I’ve been wanting to make a black bean cake for a while now, and yesterday I finally did it. I think the result was pretty damn good. Whoever came up with the idea to use black beans in a cake is a genius!