Løb hurtigere med Asics Gel-Super J33

Asics Gel-Super J33 christinebondeAsics Gel-Super J33 christinebondeAsics Gel-Super J33 christinebondeAsics Gel-Super J33 christinebonde

Shoes – Asics, tights – SOC, jacket – Newline

Jeg bliver nok aldrig løber som sådan – altså typen der foretrækker løb frem for alt andet motion og trodser alle vejrforhold for at komme afsted. Min begejstring for løb kommer og går lidt, men jeg elsker at bruge det som supplement til min øvrige træning. Tilbage i efteråret satte jeg mit løb lidt på standby fordi jeg pludselig skulle fokusere på andre aspekter i min træning i forbindelse med de forskellige uddannelser jeg har taget siden. Derudover er jeg bare ikke vild med at løbe udenfor når temperaturen kravler under frysepunktet (og ja, når det kommer til løb kan jeg mange undskyldninger for ikke at komme afsted!). På det seneste er jeg dog begyndt at genoptage løbetræningen da jeg rigtigt gerne vil forbedre min kondition, primært for at kunne præstere bedre til GRIT. Løbetræningen foregår dog indendørs på et løbebånd indtil vejret bliver varmere. Jeg har altid været mest glad for de længere distancer med moderat tempo, men i takt med at jeg forelskede mig i GRIT, har jeg virkelig fået øjnene op for højintens intervaltræning og dermed kortere løbeture med meget mere tempo. Derfor kunne jeg ikke være gladere da jeg fik muligheden for at teste de nye Asics Gel-Super J33 som er ideelle til intervalløb.

Asics Gel-Super J33 er en minimalistisk letvægtssko (på kun 176 gram) som er designet med fokus på at foden skal kunne bevæge sig så naturligt som muligt. Den har mindre cushioning end andre løbesko netop for at gøre den mere fleksibel og rummelig. Til gengæld er der indbygget FluidAxis som er en rille fra ydersålen til midtersålen der tillader foden at bevæge sig helt ud til skoens yderside. Dette gør især skoene ideel til løbere der har tendens til overpronation (that’s me!). Jeg har altid troet at jo mere støtte og affjedring i mine løbesko, jo bedre, men det har vist sig ikke at være helt rigtigt – i hvert fald ikke på de korte tempoture hvor jeg skal kunne lave hurtige, eksplosive afsæt. Efter at have prøvet Super J33, som er meget anderledes end mine Kayano, har jeg fundet ud af, at for meget støtte gør, at jeg ikke løber naturligt. Faktisk har jeg oplevet at jeg har tendens til at vrikke om når jeg løber i mine Kayano på grund af den meget høje sål og at mine fødder nærmest er fikserede inde i skoene. Det er helt befriende at løbe i Super J33 da jeg føler jeg har mere kontrol over mine fødder og løber mere naturligt samtidig med at jeg få en passende mængde støtte og stabilitet. Det er dog ikke kun skoenes egenskaber jeg er begejstret for, for jeg er virkelig også forelsket i farven. Mine almindelige træningssko må meget gerne være farverige, men jeg har sjovt nok altid sagt at mine løbesko skal være hvide. Bare hvide, og ikke noget pang. Den holdning har altså ændret sig efter at jeg fik disse sko for der er virkelig knald på farverne. Jeg vil næsten sige at de er endnu mere iøjenfaldende i virkeligheden.

Der er helt sikkert en detalje eller to om skoene som jeg ikke har fået med, men I kan læse meget mere om dem lige her. Og jeg har gemt det bedste til sidst. Jeg har nemlig også fået mulighed for at udlodde et par Asics Gel-Super J33 og et par Asics Leg Balance Kneetights til en heldig vinder i en konkurrence! Så hold godt øje med bloggen hvis det frister…

Skoene er modtaget til test.

Translation: I’m so happy that I got the opportunity to test the new Asics Gel-Super J33 running shoes. They are extremely lightweight and allow you to move naturally. They’re perfect for shorter runs which I’m starting to incorporate into my training schedule. Also, they’re designed for overpronators just like me so I couldn’t ask for a better pair of running shoes. And look at those colors! Normally I prefer plain white running shoes but I just couldn’t resist these.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Undskyld mit sprog, men fuck hvor er de fede! Troede aldrig jeg ville sige sådan noget om løbesko (de har aldrig lige været min kop te) men de er virkelig fede.
  Tak for dine gode oplæg, og mange gode ideer. Elsker din blog, og er virkelig glad for jeg opdagede den :) Din og http://myjourneybackblog.wordpress.com/ er helt klart mine yndlings blogs!

  • Tak for de søde ord, Julie! Det sætter jeg virkelig pris på du synes.
   Jeg synes heller ikke altid at løbesko er lige pæne, men det vigtigste for mig er at de fungerer. Man er trods alt i relativt stor risiko for skader hvis ikke man har de rigtige sko. At både udseende og funktionalitet i dette tilfælde er i top, er jo bare super! ;-)

 • Vil bare lige sige at det er vildt godt med flere blogfællesskaber som Gymbag, særligt inden for fitness/sundhed. De store blogfællesskaber kan godt bruge lidt konkurrence, og så elsker jeg når blogs går sammen inden for samme tema. Så thumbs up herfra, og tak for gode inspirerende indlæg :)

 • Hvor er de seje Christine.. Jeg er jo lidt en Nike pige, men jeg har også tendens til at vride om i mine flyknit fordi sålen er så høj og jeg generelt bare har slatne ledbånd efter mange års håndbold… De ser hvertfald rigtig fine ud..

  • Jeg er også kæmpe Nike-fan, men lige når der kommer til løb sværger jeg til Asics. Jeg synes ellers ikke sålen på Flyknit-modellen er særligt høj? Det er i hvert fald derfor jeg synes de er super gode til GRIT hvor der også er en masse retningsskift.

 • Rigtig godt indlæg. Jeg løber selv med Kayano, da jeg har tendens til overpronation, men lige netop det du siger med fornemmelsen af den øgede risiko for at vrikke om er noget, jeg har oplevet i det nye par, jeg har købt. Super J33 lyder derfor som et godt alternativ til mine intervalture – det tror jeg, at jeg vil undersøge nærmere :)
  – Elena (fitmore.dk)

  • Jeg har også altid brugt Kayano netop fordi de kompenserer for overpronation og skulle være gode mod skinnebensbetændelse pga. den gode stødabsorbering, men den høje sål har bare vist sig at volde mig problemer. Jeg har dog også “løse ankler” og meget nemt ved at vrikke om, så det er ikke nødvendigvis kun skoenes skyld. Jeg synes i hvert fald det er skønt at løbe i mine Super J33 da mit løb føles meget mere naturligt og ubesværet :-)

 • Hej Christine
  Jeg er løber med neutral løbestil og er meget i tvivl om hvilken løbesko der vil være god til mig, når jeg gerne vil ændre min løbestil til mere midt/forfodslanding.
  Vil jeg kunne bruge denne asics sko og er den god til midt/forfodsløb?

  PS. hvornår vil du udlodde sko/kneetights? (Kunne jo være fedt at blive den heldige :-)

  • Hej Annemette :-) Jeg har slet ingen forstand på hvilke sko du skal vælge ift. midt-/forfodsløb, desværre.
   Konkurrencen om skoene og tightsene er allerede afsluttet :-(