Vegansk tærte med blomkål og spinat (glutenfri)

vegansk-taerte-med-blomkaal-og-spinat-glutenfri-3

vegansk-taerte-med-blomkaal-og-spinat-glutenfri-1

vegansk-taerte-med-blomkaal-og-spinat-glutenfri-2

vegansk-taerte-med-blomkaal-og-spinat-glutenfri-4

I dag vil jeg dele opskriften på en vegansk tærte som faktisk hverken har en bund eller fyld. I den her variant er de to ting nemlig kombineret, så man står derfor kun med ét element. Det er altså nemt! Og så er der jo nærmest ingen opvask bagefter. Tærten får stadig et sprødt ydre og en saftig midte – alt sammen med masser af tekstur.

Hvis du ikke lige har haft den allermest spændende madpakke med i dag, så kunne du jo lave denne tærte til aftensmad og nyde resterne i morgen.

Opskrift på vegansk tærte med blomkål og spinat

Ingredienser til en Ø18 cm springform:

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Blend blomkålen helt fint (jeg bruger min minihakker) og hak rødløget.
  4. Tilsæt blomkål, rødløg og spinat til skålen sammen med vand og olivenolie.
  5. Kom tærtedejen i en springform med bagepapir i bunden.
  6. Bag tærten i midten af ovnen i ca. 40 minutter (men hold øje med at den ikke bliver for mørk).

 

Tærten kan både spises lun og helt afkølet. Personligt elsker jeg restemad, så jeg glæder mig nærmest endnu mere til at sætte tænderne i den i morgen efter at den har stået i køleskabet. Jeg bliver også nødt til at prøve at bage den i muffinsforme, for jeg tror den er helt perfekt som små madpakkemuffins man kan have med på farten.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    • Jeg har aldrig prøvet at lave kikærtemel selv, så det ved jeg faktisk ikke. Kikærtemel er også med til at give sprødhed og suger lidt mere væske end quinoamel (er min erfaring), så jeg tror det vil være bedst hvis du kan få fat i dét :-) Ellers skal du måske prøve at kombinere quinoamelet med mandelmel.