The book of E-numbers

 

Jeg er typen der altid nærstuderer varedeklarationen på alle madvarer når jeg køber ind fordi jeg gerne vil have noget af rigtigt god kvalitet og uden skadelige tilsætningsstoffer. Jeg kigger især på næringsindholdet og ingredienslisten og hvis ikke varen har nogen af delene bliver jeg straks mistænksom og ender oftest med ikke at købe den. Jeg forsøger kun at købe økologiske varer der er så naturlige som muligt men hvis økonomien ikke rækker vil jeg kende indholdet 100%. Derfor irriterer det mig at jeg ofte støder på diverse E-numre som jeg overhovedet ikke kender betydningen af. “E-numre” klinger ikke så godt i mine ører fordi jeg forbinder det med unødvendige, syntetiske og/eller skadelige tilsætningsstoffer, men efter at have læst bare en lille smule i E-nummerbogen er jeg blevet oplyst om noget andet. Bogen kan bruges som et opslagsværk så næste gang jeg støder på et ukendt E-nummer vil jeg helt klart slå det op.

Vælge I også jeres madvarer med omhu, og tænker I over hvilke tilsætningsstoffer de kunne indeholde?

Translation: I’m the kind who always scrutinizes the labels on my food. If I can’t afford the organic version I want to know exactly what the food contains, but I’ve realized that I don’t have any knowledge about E-numbers. This book tells me everything about any E-number – whether the additives are good or bad, which countries are allowed to use them ad so on. Do you also look at the labels on your food hoping it doesn’t contain too many dangerous additives?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.