Svampet kanelkage med kaffeglasur

_MG_0197

_MG_0198

_MG_0199

Jeg havde den dejligste fødselsdag i går, og det var ikke engang min egen! Jeg tilbragte nemlig det meste af dagen med min skønne veninde Mathilde som blev 25 år. Jeg er ikke sikker på hun ved hvor voldsom en kaneloplevelse hun ville blive udsat for, hvis hun havde boet i Jylland – og da slet ikke i min hjemby Randers ? Jeg besluttede mig for at hun ikke skulle slippe helt for kanel, men det blev på en meget mild (og meget lækker) måde i form af en hjemmelavet kanelkage. Vi lavede den sammen, og det hele var meget “Vi prøver bare med lidt af det her og lidt af det her og så ser vi hvad der sker”-agtigt, men kagen blev SÅ vellykket!

Svampet kanelkage med kaffeglasur 

Ingredienser til 8 stykker (jeg brugte en form på 15×25 cm):

  • 250 g sødkartoffel
  • 100 g groft kokosmel (også nogle gange kaldet kokosrasp)
  • 50 g boghvedeflager (alternativt havregryn, ikke boghvedegryn)
  • 200 g udstenede dadler
  • 2 dl æblemos
  • 2 spsk kanel
  • 1 tsk vanilje
  • 1 knivspids nellike
  • Et lille nip salt

Glasur:

  • ½ dl smeltet kokosolie
  • 5 spsk kakao
  • 2 spsk kokossukker
  • 1 tsk kværnet instantkaffe
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne og tilbered dem. Jeg steamede dem fordi det kun tager 5 minutter, men man kan selvfølgelig også bare koge eller bage dem.
  2. Blend kartoflerne med æblemosen, krydderierne og 150 gram af dadlerne.
  3. Kom massen i en skål og vend kokosmel og boghvedegryn deri.
  4. Hak de sidste 50 gram dadler groft og vend dem i dejen til sidst.
  5. Beklæd en form med bagepapir, kom dejen deri og bag kagen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
  6. Lad kagen sætte sig og køle helt af. Jeg stillede den i køleskabet (og senere hen fryseren fordi jeg blev lidt utålmodig).
  7. Lav glasuren ved at blande kakao, sukker, kaffe og kanel i en skål. Tilsæt herefter kokosolien og bland det hele godt sammen.
  8. Fordel glasuren ud over kagen og stil den igen på køl indtil glasuren er størknet.

Det er faktisk lidt sjovt at jeg har lavet en kage med kaffeglasur, for jeg drikker ikke kaffe. Jeg kan virkelig ikke lide det, og jeg tror aldrig at jeg bliver kaffedrikker. Alligevel blev jeg inspireret til at bruge kaffe som ingrediens fordi jeg for nylig forelskede mig i en is der indeholder kaffe. Altså jeg er helt på røven over hvor godt den is smager, og den er helt klart min nye favorit. Måske så I den da jeg viste et glimt af den på min Insta Story? Jeg vil faktisk gå så vidt og sige at den slår nicecream! I hvert fald er den grunden til at jeg fik lidt mere mod på at komme kaffe i en kage og thank God for det, for dén her kage… Arhhhmen den holder bare 100!

Indlægget indeholder affiliate links.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg elsker kanelkage, så jeg skal helt sikkert snarest muligt afprøve denne – den ser helt fantastisk ud! :-)

    • Jeg kan faktisk ikke huske at jeg nogensinde har fået en traditionel kanelkage, så jeg har ingen ide om om denne her minder om det, men GOD er den 😋 Glæder mig til at høre om du kan lide den!

  • Åh, ja, jeg så godt den is! Leder stadig efter dem – hvor i alverden fandt du dem? Har set dem i Sverige, men de er jo ikke så lette at slæbe med hjem derfra! 😂

    Kagen ser ekstremt lækker ud – ryger helt klart på min opskriftsliste!

    • Jeg køber dem i Urtehuset på Østerbrogade og har faktisk ikke set dem andre steder MEN jeg har gang i en intensiv eftersøgning 😜 skal nok give lyd hvis jeg spotter dem andre steder!