Sundere jul: Daddelkonfekt med pekannødder og chokolade

Sundere jul: Sukkerfri havregrynskugler – lige så gode som originalen

Sunde klassiske sukkerfri havregrynskugler2Sunde klassiske sukkerfri havregrynskugler1Sunde klassiske sukkerfri havregrynskugler4Her er så endnu et af resultaterne fra sidste weekends julegodteproduktion. Det var en opskrift som blev bikset meget, meget hurtigt sammen – så hurtigt at jeg egentlig syntes det var sløset. Jeg havde derfor ikke de store forventninger til resultatet, men min søster fik mig på andre tanker efter at hun havde prøvet at lave dem selv:

“De der havregryns-/daddelkugler er DØDgode!”

De ord kommer altså fra én som ikke altid klapper i hænderne over mine sundere udgaver af godter og som har en stor kærlighed til det traditionelle. Så inden du tænker “Åh nej, ikke igen – daddelkugler har intet med rigtige havregrynskugler at gøre!” og beslutter dig for at holde dig til originalen, så giv dem lige et forsøg.

× Sukkerfri havregrynskugler 

Til ca. 30 stk.:

  • 100 g havregryn
  • 200 g udstenede dadler
  • 30 g kakaopulver
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 spsk frysetørret kaffe
  • 25 g usaltet, økologisk smør
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • En knivspids salt
  • Kokosmel til at trille i

Sådan:

  1. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor til massen er sammenhængende og ensartet. Brug evt. fingrene til at samle den til én stor klump.
  2. Stil massen på køl i ca. 30 minutter.
  3. Form små kugler og tril dem i kokosmel.

Efter min mening smager de allerbedst når de har været i køleskabet indtil dagen efter. Det betyder dog ikke at jeg kan holde fingrene fra dem så længe?

I guess you could say that this is a traditional Danish Christmas treat. The English name, oatmeal balls, makes them sound pretty bland but they’re quite delicious even though they’re simple. Once again, I tried, in my own way, to make a healthified version and I’m pretty happy with this recipe. 

   

NO COMMENTS

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere jul: Daddelkonfekt med pekannødder og chokolade