Aktiv ferie

Sund chokoladekage med kokos

I weekenden postede jeg et billede af en kage (og tilhørende opskrift) på Instagram men da jeg går ud fra at ikke alle bruger Instagram får I lige opskriften her også. Jeg bagte kagen igen i går kun med nogle få ændringer.

Sund chokoladekage med kokos

Ingredienser:

100 g halvfriske, udstenede dadler
1 stor håndfuld mandler
3 store spsk kakao
60 g kokosrasp
50 g hakket 86% chokolade
3 store bananer
5-6 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanille
2 tsk kanel
Lidt salt

Alle ingredienserne pånær chokoladen blandes sammen i en foodprocessor. Chokoladen hakkes groft imens og vendes herefter i dejen. Hæld dejen i en tærteform og bag ved 175 grader i ca. 35 min.

Igen har jeg forsøgt at bevæge mig lidt væk fra at bruge alt for mange dadler for at skrue bare lidt ned for sukkerindholdet. Den chokoladekage jeg normalt foretrækker at bage indeholder nemlig hele 400 g dadler (og kan i øvrigt findes i bogen “Køkkenrevolution på høje hæle”) og den bliver meget brownie-agtig og dermed lidt tungere – den smager mindst lige så godt, men jeg trængte lige til lidt forandring. Næste gang tror jeg at der skal eksperimenteres lidt med noget HUSK og rødbede som erstatning for noget af kokosraspen. Del endelig hvis I har gode ideer!

Nu vil jeg dykke ned i min eksamensopgave igen og hulke over min ikke-eksisterende påskeferie… ØV!

Translation: A few days ago I posted a photo of a cake on Instagram and I just wanted to share with you here on the blog as well. I only made a few changes, so this one contains: 100 g pitted fresh dates, 1 big handful of almonds, 3 tbsp cocoa, 60 g dissected coconut, 50 g 86% dark chocolate, 3 large bananas, 5-6 eggs, 1 tsp baking powder, 1 tsp raw vanilla, 2 tsp cinnamon and a pinch of salt. Chop the chocolate coarsly and mix it all together in a food processor. Bake for 35 minutes at 175 degrees.

   

7 kommentarer

  • Trine

    Ih god kage, har prøvet den af og den er virkelig god!

    Har du regnet på energifordelingen i kagen??? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Dejligt den var en succes! Jeg regner aldrig på energifordelingen, men du kan evt. prøve dig frem ved at kigge på indholdet for hver enkelt ingrediens på foodcomp.dk 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums den ser lækker ud, må jeg da lave til min fødselsdag i næste uge. Tak 🙂

    /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
    En blog om træning, løb og sund livsstil.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • yum, is it burned or is it just the light? 😀
    Btw I’m now following you via bloglovin! ♥♥

    //Camilla Christine ♥♥
    http://www.fitspoblog.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      I guess it’s just the light, maybe on your computer, but it does get quite dark because of the cocoa 🙂
      That’s great to hear, thanks <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • mmh.. Hvor ser denne her kage dog lækker ud! Jeg har faktisk lige lavet en meget lignende, som kommer på bloggen i morgen, dog uden mørk chokolade, men jeg tror bestemt det vil gøre en stor forskel, og den vil blive meget mere ‘choladekageagtig’- det må blive næste projekt! 🙂 Er kokosraspen det samme som kokosmel eller hvor fås det henne?
    Kh. Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Kokosrasp hedder i nogle (discount)butikker også kokosmel, men det er ikke “rigtigt” kokosmel jeg har brugt 🙂 Det er bare det man kender som rasp, altså bittesmå flager.

      Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aktiv ferie