Snack addiction #1

 

Jeg har længe haft lyst til at dele denne opskrift med jer, og nu sker det endelig. Det er opskriften på min absolut favorit snack i øjeblikket, og den bliver brugt flittigt. At lave trøffellignende konfektkugler med dadler som hovedingrediens er bestemt ikke noget nyt, men de kan jo laves på ufatteligt mange måder, og her er min version:

12 store, friske dadler
3-4 store spsk usødet kakao
1 stor håndfuld mandler
1 lille håndfuld speltflager
Lidt himalaya salt
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vanillepulver

Alle ingredienserne blandes i en food processor indtil konsistensen er lidt ligesom marcipan. Man kan trille små kugler ud af dejen og spise dem med det samme (hvis man er utålmodig og lækkersulten som mig) eller putte dem i fryseren indtil de er lidt hårdere i konsistensen – og bare rolig, de bliver ikke til stenhårde pas-på-du-ikke-knækker-en-tand-kugler for det er næsten umuligt pga. dadlerne. De smager i hvert fald møghamrende godt.

Jeg har eksperimenteret RIGTIGT meget for at nå frem til denne opskrift og der findes masser af ekstra eller alternative ingredienser som kan kaste sig ud i at prøve – eksempelvis kokosflager, kokosolie, grovvalsede havregryn, tørrede abrikoser, paranødder, kaffe, appelsinsaft, appelsinskal, kardemomme, boghvedekerner, kakaonibs, mørk chokolade m.m. Man kan desuden vælge at rulle kuglerne i kakao, hakkede mandler eller kokosmel hvis de skal minde lidt mere om konfektkugler. Det jeg godt kan lide ved denne version er først og fremmest at jeg stort set altid har ingredienserne i huset. For det andet tilfredsstiller de min lækkersult til fulde.

Jeg håber I har lyst til at få flere sunde snack opskrifter, for jeg har I sinde at poste mange flere!

Translation: This is my all time favorite snack at the moment, and honestly, I use this recipe way too often. It’s sooooo addictive…

4 Replies to “Snack addiction #1”

 1. Nøj – de ser ser lækre ud! :)
  Lidt sjovt; jeg har faktisk også lige lavet sådan et par lækre sager her til aften dog med lidt andet indhold. Men det er nu guf uanset indhold ;)

  1. Christine Bonde says: Svar

   Nu bliver jeg jo nysgerrig… Hvad indeholdt dine så? :)

 2. Uhh, bliver så sulten ud fra de billeder (slik sulten :D )
  Tak for opskriften.

 3. Åh, hvor ser de gode ud!

Skriv et svar