Sund, glutenfri lagkage med kokoscreme og bær

Små kikærtepandekager: Vegansk omelet – perfekt til brunch

Små kikærtepandekager: Vegansk omelet - perfekt til brunch

Små kikærtepandekager: Vegansk omelet - perfekt til brunch

Små kikærtepandekager: Vegansk omelet - perfekt til brunch

Små kikærtepandekager: Vegansk omelet - perfekt til brunch

Små kikærtepandekager: Vegansk omelet - perfekt til brunch

I dag er en ret så god dag! For det første har jeg fødselsdag, og for det andet er det den officielle pandekagedag. Pandekagedagen er en international mærkedag som fejres tirsdagen efter fastelavnssøndag, og jeg kan nærmest ikke få armene ned over at den lige skulle falde på min fødselsdag i år. Nu er det ikke fordi jeg ligefrem fejrer en masse mærkedage, men altså, jeg mener bare… Hvem elsker ikke pandekager?

Pandekagedagen skal selvfølgelig fejres, så i dag deler jeg denne opskrift på små kikærtepandekager som også kan gå for at være en lille vegansk omelet. De fungerer i hvert fald perfekt som en del af et brunchbord eller en luksuriøs morgenmad.

Opskrift på små kikærtepandekager

Ingredienser til 6 stk:

  • 2 dl kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 1 rødløg
  • En halv peberfrugt
  • ½ tsk gurkemejepulver
  • 1 lille håndfuld friske krydderurter (fx koriander, mynte eller purløg)
  • ½ tsk bagepulver
  • ⅓ tsk røget paprika
  • Salt & peber
  • Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm en almindelig pande eller Tefal Snack Collection med pandekagepladerne i.
  2. Snit rødløg, peberfrugt og krydderurter fint og svits dem lynhurtigt af på panden.
  3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt derefter vand og indholdet fra panden.
  4. Bag pandekagerne i 3-4 minutter i Tefal Snack Collection eller få minutter på hver side på en almindelig pande.

Tefal Snack Collection kan købes HER og pandekagepladerne HER.

Nu vil jeg stemple ud og fejre min fødselsdag – måske både med pandekager til morgenmad, frokost og aftensmad!

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

   

10 kommentarer

  • Amanda

    Håber du havde en god fødselsdag! De ser vildt gode ud, de skal helt sikker prøves 🙂 Jeg har tænkt på hvor du køber dit kikærtemel henne? Er det dyrt? Og jeg har set en del af dine opskrifter indeholder kikærtemel, er der en speciel grund til det (er det bedre egnet)? 🙂 -Amanda

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Du kan få det i helsekostforretninger og nogle af de store supermarkeder (fx SuperBrugsen). Kikærtemel fungerer bare til så mange forskellige ting! Det kan gøre ting sprøde og få ting til at hænge sammen og så er proteinindholdet højt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser jo alt for gode ud 😀 Vildt flotte billeder!
    Og et forsinket, men stort tillykke med dagen i går 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser så lækre ud! Jeg er selv netop begyndt at forsøge mig med kikærtepandekager, bare i en tyndere madpandekageversion med forskelligt fyld 🙂 Men de her små, tykke pandekager skal klart også prøves. Elsker dine billeder!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Åhh, de er også bare så gode som madpandekager.
      Tak for de søde ord, Alexandra <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jubii – er man en haj efter pandekager, passer den fødselsdagsdato da helt perfekt 😀 Håber du bliver fejret med maner – stort tillykke hvertfald.

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Ja, ikke? Jeg synes simpelthen det var så perfekt 🙂 Tak søde A!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser virkelig gode ud! 🙂 Og tillykke med fødselsdagen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund, glutenfri lagkage med kokoscreme og bær