Salat med granatæble og nødder

Her til aften har jeg fået den lækreste, nemmeste og billigste aftensmad længe! Jeg er virkelig ved at være kørt sur i den sædvanlige salat med agurk og tomat og i dag fandt jeg endelig lidt inspiration til noget nyt. Nogen vil måske komme til at tænke på Waldorfsalat pga. valnødderne og kålen, men denne salat er efter min mening langt bedre og også sundere. 

Salat med granatæble og nødder 

Ingredienser:

  • 1/4 kålhoved
  • 2 granatæbler
  • 5 appelsiner
  • En håndfuld bredbladet persille
  • 10-15 valnødder
Fremgangsmåden er meget simpel og ligetil. Kålen skal snittes i strimler og de 4 appelsiner skæres i både hvor skindet er fjernet så det kun er kødet man bruger. Den sidste appelsin skal bruges til at presse ud over den færdige salat. Granatæblerne “sprættes op” og kernerne tages ud. Hvis der i øvrigt er nogen der har et godt råd til hvordan man nemmest håndterer sådan et granatæble, så sig endelig til, for jeg synes godt nok det er lidt besværligt. Persillen hakkes (eller snittes fint hvis man vil) og valnødderne knækkes hvorefter kernerne fordeles i salaten. Nemt! Vi brugte 400 g. kylling, og den skal selvfølgelig bare steges og krydres som man har lyst til.
Til salaten fik vi ikke andet end kyllingefileten, men der kunne sagtens have været lidt brød eller noget bulgur eller hvad man nu kan finde på. Men man bliver altså overrasket over hvor meget det mætter!
x

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *