Quinoapilaf med kidneybønner

Quinoapilaf med kidneybønner vegetarisk christinebonde blogQuinoapilaf med kidneybønner vegetarisk christinebonde blogQuinoapilaf med kidneybønner vegetarisk christinebonde blog

Det her er virkelig blevet min go-to opskrift når jeg ikke aner hvad jeg skal lave til aftensmad eller madpakken. Faktisk er det en opskrift jeg startede med at bruge i forbindelse med et 5:2-fastemåltid, men efterhånden har retten udviklet sig, og nu kan jeg sagtens finde på at lave det flere gange om ugen fordi det er så nemt og lækkert. Det der bliver tilovers om aftenen er perfekt at have med som frokost dagen efter. Win.

Til 2-3 portioner:

Quinoapilaf:

1 dåse kidneybønner
100 g quinoa
1 stor spsk koncentreret tomatpure
1 mellemstort rødløg (60 g)
3 fed hvidløg
⅓ tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
Olivenolie

Topping/sidesalat:

Frisk persille
Revet gulerod
Fetaost

Varm olivenolie op i en mellemstor gryde. Snit rødløg fint (jeg gør det i min minihakker) og pres hvidløgene. Kom det i gryden når olien er varm og svits det i et par minutter. Tilsæt herefter tomatpure og krydderier og rør godt rundt i yderligere et par minutter. Tilsæt så kidneybønner, quinoa og ca. 2 dl. kogt vand. Lad det simre i ca. 20 minutter til quinaen er færdigkogt. Gør imens gulerod, persille, tomat og fetaost klar til at komme på toppen.

Translation: At the moment, this kidney bean quinoa pilaf is truly my go-to recipe. It’s easy and quick to make and the leftovers are perfect for lunch the next day.

2 Replies to “Quinoapilaf med kidneybønner”

  1. Synes virkelig det med quinoa og kidneybønner ser vildt godt ud. Bruger du de hvide quinoa? Er der ikke flere “gode ting” i de røde, sorte eller er de hvide også helt fint? (hvis man ser ernæringsmæssigt på det) :-)

    1. Christine Bonde says: Svar

      Det er lidt forskelligt hvad jeg bruger. I dette tilfælde var det lige de hvide jeg havde, men oftest plejer jeg faktisk at købe en blanding kaldet quinotto som indeholder både hvid, rød og sort quinoa. Ernæringsmæssigt tror jeg der er minimal forskel på de tre :-)

Skriv et svar