Quinoadeller

Quinoa beetroot patties

Som jeg skrev på min Instragram-profil for et par dage siden, har jeg indgået et samarbejde med Urtekram som blandt andet gør mig i stand til at sætte mere fokus på økologi. Samarbejdet er fuldkommen nonprofit og et udtryk for min passion for økologi og hvordan det hænger sammen med sundhed. Hvis jeg bare kan være med til at skabe mere opmærksomhed omkring økologi, bliver jeg meget, meget glad! Det er efterhånden nogle uger siden at jeg modtog en kæmpe kasse med forskellige Urtekram-produkter, men eftersom jeg på daværende tidspunkt ikke kunne spise ordentligt pga. mine visdomstænder, havde jeg ikke rigtigt lyst til at gå i gang i køkkenet. Efter at jeg langsomt har fået appetit og tyggeevne tilbage, er jeg gået i tænkeboks i forhold til hvordan produkterne kan bruges.

I går fik jeg lyst til at prøve at lave noget med sort quinoa, hvilket resulterede i disse vegetardeller. En vegetardelle bliver selvfølgelig aldrig som en rigtig frikadelle, men jeg synes det er et skønt alternativ som kan bruges på rigtigt mange måder. Som sagt brugte jeg sort quinoa, men rød quinoa ville garanteret fungere lige så godt. Så vidt jeg ved er der ingen nævneværdig forskel rent ernæringsmæssigt. Udelukkende af æstetiske årsager ville jeg nok ikke bruge hvid quinoa, da det ikke ser så lækkert ud med små hvide orme-lignende tråde i ens frikadelle. You get the picture.

Til ca. 18 små deller:

2 dl sort quinoa
350 g skrællet rødbede (ca. 6 små)
3 store æg
1 stort rødløg
1 lille chili
3 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
Et lille nip cayennepeber
Salt + peber

Kog quinoaen som anvist på posen. Skær rødbederne i stykker og blend dem fint i en blender. Hvis rødbedemassen er meget vandet, skal saften presses ud gennem en fin si. Hak rødløg, chili og hvidløg og bland alle ingredienserne sammen. Form små deller (ca. svarende til en spiseskefuld) og pres evt. mere overskydende væske ud. Steg på panden ved høj varme i olivenolie indtil dellerne er sprøde udenpå.

Min kæreste og jeg spiste dem som tilbehør til en fyldig salat, men jeg er sikker på at de vil være mega lækre i en burger af hjemmelavet brød og med hjemmelavet ketchup. Ikke kun fordi de godt kunne ligne en stegt hakkebøf, men også fordi de har en lignende konsistens og masser af smag fra krydderierne. Det skal i hvert fald prøves!

Translation: I made these quinoa patties for dinner last night. I had them with a big salad but I’m sure they would be fantastic in a homemade burger with homemade ketchup!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Sikke en god ide! De må afprøves!
    Må jeg af ren nysgerrighed spørge hvor mange penge du bruger på mad om måneden?
    Jeg synes det er utrolig svært at få det til at hænge sammen på SU hvis man gerne vil leve økologisk.

    • Tak :-) Jeg håber du vil synes om dem!
      Jeg vil tro vi bruger omkring 3000 på mad pr. måned, men vi køber slet ikke alt økologisk. Det har vi ikke råd til pt. Derudover vil jeg nogle gange hellere købe dansk frem for et økologisk produkt som kommer langvejs fra ;-) Vi bruger nok flere penge på mad end de fleste studerende, men det er også bare noget vi prioriterer meget højt. Jeg er dog den største tilbudsjæger, og jeg sparer alle de steder jeg kan. Lidt har også ret :-)

        • Nej, det var egentlig også den opfattelse jeg havde – men jeg synes bare, at de sorte (og røde) er så dyre i forhold til de hvide, at jeg aldrig rigtig varierer imellem dem, fordi jeg ikke kunne se nogen fordel ved det, men det kunne være, at man skulle give det et forsøg nu! :-)

          • Ja, det har jeg også undret mig over flere gange – altså at der er så stor forskel prismæssigt. Jeg bruger også oftest den hvide da den kan købes billigt i Kiwi fx :-)