Et tip til at spiffe dine ris op

Peanut butter blondies

Peanut butter blondies med kikærter3

Peanut butter blondies med kikærter1

Peanut butter blondies med kikærter2Her er den så igen; den hvide brownie aka. blondie. Dog i en lidt anden forklædning end sidst.

Denne gang er bønnerne byttet ud med kikærter, og så er der sørget for masser af peanutbuttersmag. De små blondies har en sprrrrød top og en lækker, mushy midte.

Opskrift på peanut butter blondies

Ingredienser til 12 små stykker:

  • 450 g udblødte og kogte kikærter (svarende til ca. 2 dåser)
  • 1 dl crunchy peanutbutter
  • 12 udstenede dadler (udblød dem evt. i vand hvis de er meget tørre)
  • 1 ½ dl plantemælk (jeg har brugt rismælk og kokosmælk)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 80 g grofthakket mørk chokolade (jeg brugte denne)
  • Evt. et lille nip salt (alt efter hvor meget din peanutbutter indeholder i forvejen)

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle ingredienserne (pånær chokolade) sammen i en foodprocessor. Konsistensen skal være meget tyk, men tilsæt evt. en lille smule mere væske for at få det til at køre rundt, så den bliver helt ensartet.
  2. Hæld dejen i en skål og vend chokoladen rundt deri.
  3. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min var ca. 15×30 cm).
  4. Bag ved 175 grader i 25-35 minutter.
  5. Lad kagen køle af på en kold bagerist.

Fun fact/random info: Jeg glemte (ja, glemte – hvordan f… kunne dét ske) at putte chokolade i, da jeg lavede opskriften første gang og disse billeder blev taget. Jeg kan på ingen måde anbefale at glemme den ingrediens. Det er bare dumt. Dumt, dumt, dumt. Til gengæld er det ret så lækkert når man husker det. Især hvis man laver kæmpestore chunks. Yum.

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

   

10 kommentarer

  • Kristy McKain

    Christine- do you have this recipe in English?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      I’m sorry, no 🙁 But you can easily let Google translate do it for you 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ok, denne opskrift MÅ jeg prøve 😉 Det ser virkelig lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natacha

    Hvis man nu virkelig craver denne kage, men ikke ligger inde med peanutbutter (eller andet nøddesmør for den sags skyld), kan det så erstattes med noget andet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      En anden nøddesmør er selvfølgelig en mulighed, men ellers kan du måske prøve dig frem med kokosolie og lidt mere chokolade 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • de ser virkelig gode ud.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Tak, Joan! Jeg er også ret ked af, at jeg ikke har flere stykker tilbage 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Eeej, hvor ser de lækre ud! Og ingredienserne lyder fantastiske sammen 🙂
    Hvordan er de i smagen? Søde eller lidt kikærteagtige (haha)?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Tak, Laura! De er virkelig også gode. De smager overhovedet ikke af kikærter, men er søde i smagen pga. dadlerne og chokoladen, og så smager peanutbutteren også igennem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et tip til at spiffe dine ris op