Opskrift: Sund Snickers slice (vegansk + sukkerfri)

Sund Snickers?

Jep, du hørte rigtigt, og det kræver hverken mærkelige ingredienser eller særlige kundskaber i et køkken at bikse sådan en omgang sammen.

Sund Snickers vs. usund Snickers

De af jer som har fulgt med i noget tid ved allerede, at jeg egentlig ikke bryder mig om at opdele mad i sund og usund, men lige i dette tilfælde synes jeg der er grund til at skelne. Sammenlignet med en traditionel Snickers klarer denne opskrift sig nemlig ret godt på sundhedsbarometeret. Det betyder ikke at den er kalorielet (hvilket i øvrigt heller ikke er et udtryk for sundhed i min verden), men den består af simple ingredienser som ikke er forarbejdet til ukendelighed. Derudover er den vegansk og skåner dermed dyrene, hvilket i min verden er sundt for samvittigheden.

En godte med gevinst

Et andet aspekt af sundheden består i at du får næring og nydelse på samme tid. Du behøver altså ikke at gå på kompromis! Dét er da en gevinst der vil noget. Du får nemlig gode fedtstoffer samt en smule protein fra peanutbutteren, lækker sødme og masser af fibre fra dadlerne, godt med knas fra de hele peanuts og ikke mindst chokolade fuld af antioxidanter.

Og jeg vil gerne understrege, at dette ikke er en af de der fancy sundhedsoptimerede kager, som overhovedet ikke kan måle sig med originalen. Denne opskrift på sund Snickers er på alle måder 100% bedre end den variant du kan købe. Trust me on this one.

Opskrift på sund Snickers slice

Ingredienser
til ca. 8 stk.

Bund

Karamellag

Chokoladelag

  • 40 g mørk chokolade (denne er min yndlings)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bunden ved at blende havregrynene til mel.
  2. Blend derefter havremelet sammen med de øvrige ingredienser til bunden. Dejen skal holde sammen så du kan forme den.
  3. Tryk dejen ud til en firkant med en højde på knap 1 cm.
  4. Lav karamellaget ved at blende alle ingredienserne (pånær peanuts) sammen. Peanuts røres i karamellen til sidst. Smør herefter det færdige karamellag forsigtigt ud på bunden.
  5. Stil det hele i fryseren mens chokoladen smeltes langsomt, gerne over et vandbad.
  6. Fordel chokoladen ovenpå de to første lag og stil igen det hele i fryseren i min. 1 time.

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.