Opskrift: Sprøde kikærtesnacks til den søde tand

opskrift-sproede-kikaertesnacks-til-den-soede-tand-1

opskrift-sproede-kikaertesnacks-til-den-soede-tand-3

opskrift-sproede-kikaertesnacks-til-den-soede-tand-2

Hvis ikke man har smagt sprøde kikærter før, er man gået glip af noget. Lad mig bare lige starte med at slå det fast. De er geniale som en snack i sig selv eller som knasende topping til fx fyldige salater. Jeg har primært lavet dem i en salt version, og jeg krydrer dem nærmest altid med kartoffelkrydderi. I går gik det så op for mig at man jo også kan gå i den anden retning ved at lave søde kikærtesnacks. De her har en nærmest karamelagtig smag på grund af kokossukkeret.

Sprøde kikærtesnacks – i den søde udgave

Ingredienser til en fuld bageplade:

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
  2. Smelt peanutbutter og kokossukker sammen til en karamelagtig masse ved lav varme.
  3. Fordel massen ud over kikærterne i en stor skål. Det nemmeste er at ælte det rundt med hænderne.
  4. Fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir og sørg for at de ikke ligger for meget oven i hinanden.
  5. Bag kikærterne i 30 minutter (eller indtil de er gyldne og sprøde) og rør i dem et par gange undervejs.
  6. Lad kikærterne køle af og krydr dem til sidst med kanel og vaniljepulver inden servering. Opbevar dem i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.

Har I prøvet at lave søde kikærtesnacks før? Måske er det bare mig der er lidt langsom til at opdage dén udgave af sprøde kikærter ?

Indlægget indeholder affiliate

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ja jeg har osse lavet dem med kanel og honning. Jeg bagte dem dog først næsten færdige uden og kom så sukker på de sidste minutter. Blev din karamel ikke meget brændt?
    Hilsen winnie
    Instagram : sund_mad_m_smag

    • Ej, det var også en god ide!
      De kikærter der lå ude langs kanten blev meget, meget mørke men de andre blev som på billedet – gyldne og sprøde 😃