VIDEO: Min første vlog - 5 dage på Island

Opskrift: Grøn juice med romainesalat

opskrift-groen-juice-med-romainesalat-2

opskrift-groen-juice-med-romainesalat-1

opskrift-groen-juice-med-romainesalat-3

opskrift-groen-juice-med-romainesalat-4

Ofte er en grøn juice lavet på en base af spinat, og det er sikkert både for at opnå den helt rigtige grønne farve og selvfølgelig for at lave en grøntsagsjuice med et højt indhold af klorofyl og andre lækre plantestoffer. Men har I nogensinde prøvet at lave en grøn juice med romainesalat? Jeg bruger faktisk ikke romainesalat særligt meget i hverken grøntsagsjuice eller i min madlavning, men det vil jeg prøve at lave om på.

Selvom romainesalat af udseende minder meget om icebergsalat, som primært består af vand og ikke indeholder specielt mange næringsstoffer, er det faktisk en lidt undervurderet form for salat. Romainesalat har nemlig et højt indhold af flere vitaminer (nogle endda i højere mængder end spinat), og så er den, i modsætning til fx spinat, fri for oxalsyre som kan binde sig til calcium og mindske optagelsen deraf – eller i værste tilfælde danne caliumoxalat som kan forårsage nyresten. Det er ikke ligefrem noget man behøver at gå og bekymre sig om, for der skal absurd store mængder til, men om ikke andet er det da stadig en god grund til at huske variation.

Se også: Den grønne bananis

Okay, det blev en lidt længere smøre, men min pointe er at romainesalat fungerer super godt i en grøn juice. Da jeg i tirsdags kom hjem fra Island til et meget tomt køleskab, fik jeg i hvert fald mindsket mit madspild ved at inkludere romainesalat og andet grønt i en juice.

Opskrift på grøn juice med romainesalat

Ingredienser til 3 glas*:

  • 1 hoved romainesalat
  • 1 agurk
  • 1 broccolistok
  • 1 grøn pære
  • 2 små lime

*Mængden afhænger meget af hvilken juicer man bruger – især om det er en slowjuicer eller centrifugaljuicer. Jeg bruger denne som er den bedste (og eneste) juicer jeg nogensinde har haft.

Fremgangsmåde:

  1. Rens og skyl alle ingredienserne og fjern kernehuset på pæren.
  2. Skær ingredienserne til så de passer til din juicer.
  3. Juice alle ingredienserne og nyd juicen iskold evt. med et par isterninger og et skvæt god olie for at øge optageligheden af de fedtopløselige vitaminer.

 

En grøn juice som denne smager meget grønt, hvilket jeg elsker, men er man ikke så vant til at drikke sine grøntsager, kan man blot tilsætte lidt mere frugt.

Christine_bottom_2

   

NO COMMENTS

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIDEO: Min første vlog - 5 dage på Island