3 opskrifter med en rest af risengrød

Opskrift: Nutellakugler (kun 5 ingredienser)

opskrift-nutellakugler-kun-5-ingredienser-3

opskrift-nutellakugler-kun-5-ingredienser-1

opskrift-nutellakugler-kun-5-ingredienser-1-1

opskrift-nutellakugler-kun-5-ingredienser-2

Kan I klare flere søde sager?

Selvfølgelig kan I det 😉

Selvom julen byder på en masse lækkerier til den søde tand, synes jeg ikke der er nogen grund til at gå totalt i askese blot fordi den er ved at være ovre. I øvrigt venter der jo også lige en nytårsaften, hvor middagen også spiller en vigtig rolle for mange. Har I fundet frem til en menu? Jeg tror jeg vil afprøve lidt forskelligt i løbet af de kommende dage (byd endelig ind med ideer) for det er ikke så tit jeg får mulighed for at lave en 3-retters menu. Nutellakuglerne her kunne pynte fint på bordet som snack, eller de kunne sågar udgøre desserten. Faktisk er jeg ikke den store nutellafan, men kombinationen af cremet chokolade og ristede hasselnødder… Åååh, jeg elsker det!

Opskrift på nutellakugler

Ingredienser til ca. 30 kugler:

  • 150 g hasselnødder*
  • 100 g mørk chokolade (jeg brugte denne)
  • 50 g kokosfløde (den faste del af kokosmælken)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Et nip salt
  • Ekstra hasselnødder (grofthakkede) til at trille nutellakuglerne i

*For at få bedre udnytte at næringsstofferne i nødderne, skal de udblødes natten over. Iblødsætningen fjerner fytinsyren som er en antinutrient der gør det svært for os at optage næringsstofferne.

Fremgangsmåde:

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10 min.
  2. Smelt imens chokoladen over vandbad.
  3. Fjern skallerne fra nødderne ved at gnide dem i et viskestykke.
  4. Blend hasselnødderne helt fint og tilsæt resten af ingredienserne.
  5. Stil massen på køl indtil den bliver lidt mere fast og form derefter små kugler og til dem i grofthakkede hasselnødder.
  6. Stil nutellakuglerne på køl så de kan sætte sig.

Nu hvor jeg tænker over det… Ville det være for meget at gå all in og simpelthen prøve at lave en nutellakage?

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

   

2 kommentarer

  • trinevb

    Har lige lavet dem… Oh my..!

    Tænker, at de vil udgøre den perfekte dessert til nytårsaften. Her ville jeg bare lave dem større (sådan trøffel/romkugle-størrelse) og så lave en lækker nicecreme dertil, drysset med ristede hasselnødder. Som et frisk element ville lidt havtornspure være lækkert. Portionsanrettet selvfølgelig… Mmmmm

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Åh, det gør mig så glad at du kan lide dem! Og din ide til at pimpe dem så de bliver en nytårsaften værdig… MÅMS!

      Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 opskrifter med en rest af risengrød