Proteinrig og glutenfri pasta

Opskrift: Lækker chokoladebrownie med kikærter

opskrift-laekker-chokoladebrownie-med-kikaerter-3

opskrift-laekker-chokoladebrownie-med-kikaerter-1

opskrift-laekker-chokoladebrownie-med-kikaerter-2

opskrift-laekker-chokoladebrownie-med-kikaerter-1-1

Denne opskrift på chokoladebrownie er vegansk, glutenfri og lavet på kikærter.

Jep, kikærter.

Listen over atypiske ingredienser jeg har puttet i brownies bliver bare længere og længere. Jeg har før lavet brownies på sød kartoffel (HER), blomkål (HER) og butter beans (HER) – og nu også kikærter. Kikærtebrownie er hermed en ting. Denne gang har jeg tilføjet en chokoladefrosting som har den mest cremede konsistens og fyldige smag. Jeg kunne sagtens spise den alene og lade som om det var en hybrid mellem chokolademousse og nutella.

Opskrift på chokoladebrownie med chokoladefrosting

Ingredienser (til en form på ca. 20×25 cm):

Chokoladebrownie

Chokoladefrosting

  • 8 små udstenede dadler (de bløde fra papæsker)
  • 1 spsk saltet mørk tahin
  • 2 spsk kakaopulver
  • ½ dl vand
  • 4 spsk smeltet kokosolie

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  2. Bland kokossukker, kokosfibermel, kakaopulver, hørfrø (malet til mel), vaniljepulver og bagepulver sammen i en skål.
  3. Kom blandingen i en food processor sammen med kikærter (drænet for væske), ahornsirup, kokosmælk og kokosolie. Kør rundt til en ensartet masse. Vend derefter chokoladen i dejen.
  4. Hæld dejen i en form eller bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ca. 30 minutter.
  5. Tag forsigtigt kagen ud af formen og lad den køle helt af. Du skal kunne stikke en gaffel i uden at der hænger kage fast på den, men kagen skal stadig være svampet indeni og let sprød udenpå.
  6. Lav chokoladefrostingen mens kagen køler af ved at blende alle ingredienserne sammen til en homogen masse.
  7. Smør til sidst din chokoladebrownie med chokoladefrosting og server med det samme.

 

Se også: Fyldge chokoladebrownies med pekannødder – the vegan way

 

Den er præcis som en chokoladebrownie skal være efter min mening; let svampet indeni, sprød udenpå og med smag af bare-lige-ét-stykke-mere.

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

   

4 kommentarer

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinrig og glutenfri pasta