Min træningsuge: 9 klasser, et comeback og crossfit

Opskrift: Indbagt blomkål paneret med dukkah

opskrift-indbagt-blomkaal-paneret-med-dukkah-3

opskrift-indbagt-blomkaal-paneret-med-dukkah-5

opskrift-indbagt-blomkaal-paneret-med-dukkah-2

opskrift-indbagt-blomkaal-paneret-med-dukkah-7

opskrift-indbagt-blomkaal-paneret-med-dukkah-6

Indbagt blomkål med dukkah – aldrig har blomkål smagt SÅ godt!

Og det er virkelig ikke nogen overdrivelse (altså hvis vi lige tager mine blomkålsbrownies ud af ligningen selvfølgelig). Jeg har i hvert fald aldrig spist så meget blomkål til aftensmad før, og jeg har nu fået det 5 dage i træk. De 3 første gange var for at teste opskriften, og de 2 sidste dage var fordi jeg bare ikke kunne lade være. Indbagt blomkål er blevet en kæmpe favorit herhjemme!

Opskrift på indbagt blomkål med dukkah

Ingredienser til 1 bageplade:

 • Et lille blomkålshoved (ca. 600 gram)
 • 3 ½ dl kikærtemel
 • 2 ½ dl vand
 • 75 g finthakkede valnødder (eller andre nødder)
 • 4 spsk dukkah
 • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
 2. Rens blomkålen og bræk den i passende stykker.
 3. Brug et piskeris til at blande kikærtemel, vand og 2 spsk dukkah godt sammen i en stor skål.
 4. Lav paneringen ved at blande valnødder sammen med salt og de resterende 2 spsk dukkah i en anden skål.
 5. Klargør en bageplade med et stykke bagepapir (inden du har kikærtedej på alle fingrene!).
 6. Vend blomkålsstykkerne i kikærtedejen og derfter i paneringen og fordel dem på bagepladen.
 7. Bag blomkålen i 30 minutter.

 

Man kan sagtens bruge andre krydderier end dukkah. Faktisk lavede jeg så sent som i går min egen krydderiblanding, og den burde jeg næsten også dele med jer. Da jeg serverede dem for min veninde den anden dag, sagde hun at de smagte lidt som nuggets. Jeg synes faktisk også at konsistensen er lidt derhenad da de er crispy udenpå og lækre og møre indeni. De kunne egentlig godt gå som veganske nuggets! Har I prøvet at lave blomkål på den her måde?

Jeg befinder mig lige nu i mit barndomshjem i Jylland, og nøøøøøj hvor var det tiltrængt at komme lidt væk fra byen. Som jeg nævnte her, har jeg virkelig haft hjemve på det sidste, så det er skønt endelig at komme hjem. Selvom jeg elsker København og synes det var den bedste beslutning at flytte herover, bliver jeg ved med at kalde Jylland for hjem. Andre tilflyttere som har det sådan?

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

   

10 kommentarer

 • Signe

  Jeps. Jeg siger også stadigvæk efter godt 2 år hjem til Jylland. Men kan nu også godt finde på at sige det den anden vej ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Mums – ser SÅ lækkert ud! Kan dog ikke finde dukkah nogen steder; vil du dele alternative krydderier?🙈 eller hvor du selv har fundet det? Håber, du kan hjælpe…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Bonde

   Du kan købe det online (jeg har linket til den jeg har brugt i opskriften) eller i Torvehallerne hvis du bor nær KBH 🙂 Ellers kan du selv lave det. Den version jeg har brugt indeholder hasselnødder, koriander, spidskommen, sort peber, havsalt, sesamfrø, cayenne og kanel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Mums de ser gode ud 🙏🏻😃
  Et blomkålshoved, er det aftensmad nok til 5 dage? 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Bonde

   Det kommer jo helt an på hvor mange man er, hvor sulten man er, og hvad man spiser det til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser helt vildt lækkert ud! Den opskrift skal jeg klart prøve inden for nærmeste fremtid. Mums (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Bonde

   Tak, Julie! Jeg synes virkelig også at det er lækkert og håber sådan du vil synes om det, hvis du prøver det af 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det må prøves.Og sikke nogen pæne billeder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Bonde

   Mange tak, Nadia! Håber du bliver lige så vild med dem som mig 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min træningsuge: 9 klasser, et comeback og crossfit