Opskrift: Hjemmelavet Twix – sund chokoladebar

opskrift-hjemmelavet-twix-sund-chokoladebar-2

opskrift-hjemmelavet-twix-sund-chokoladebar-3

opskrift-hjemmelavet-twix-sund-chokoladebar-4

Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift med jer! Hjemmelavet Twix i en glutenfri og sundere udgave. Mmmmh. Jeg har allerede spist alt for mange af dem, så nu deler jeg opskriften med jer i håbet om at I prøver den af og giver mig ret i at de her chokoladebanditter kan være ret så svære at holde fingrene fra. Please ikke lad mig stå alene med “jeg har spist for mange Twix”-skyldfølelsen! 😉

Opskrift på hjemmelavet Twix

Ingredienser:

Kikselag

Daddelkaramel

  • 250 g bløde, udstenede dadler
  • 125 g kokosfløde (den faste del af kokosmælken)
  • 50 g mandelsmør
  • 20 g macapulver (kan udelades, men giver en lækker karamelsmag)
  • 1 tsk vaniljepulver

Overtræk

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Lav dejen til kikselaget ved at blande de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter kokosolie og æblemos og ælt dejen sammen. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 5 mm. tyk og måler ca. 15 x 20 cm. Bag i 25 minutter og lad den køle af på en kold bagerist (fjern først papiret efter afkøling).
  3. Lav daddelkaramellen ved at blende alle ingredienserne sammen til en helt glat og ensartet masse.
  4. Fordel forsigtigt daddelkaramellen ud på det afkølede kikselag. Stil det i fryseren i 30 minutter.
  5. Smelt chokoladen over vandbad og skær imens din Twix ud i den ønskede størrelse.
  6. Overtræk dine Twix og stil dem på køl så chokoladen størkner. Opbevares på køl.

 

Og ved I hvad? Det stopper ikke her. Jeg har nemlig endnu en opskrift på en hjemmelavet og sund chokoladebar på trapperne, men de her Twix må I altså virkelig give et forsøg først. De er simpelthen så nemme at lave, og de smager seriøst for vildt.

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *