Opskrift: Glutenfri fladbrød – perfekt til sandwich

opskrift-glutenfri-fladbroed-perfekt-til-sandwich-3

opskrift-glutenfri-fladbroed-perfekt-til-sandwich-4

opskrift-glutenfri-fladbroed-perfekt-til-sandwich-1

opskrift-glutenfri-fladbroed-perfekt-til-sandwich-5

Lige som min glutenfri pizzabund er opskriften på disse glutenfri fladbrød også noget jeg har arbejdet på i et stykke tid. Jeg ville forsøge mig med en vegansk version og måtte derfor lige eksperimentere lidt med ingredienser som kunne erstatte æg og stadig sørge for at brødet ikke faldt fra hinanden.

De her fladbrød er geniale som sandwichbrød og kan helt sikkert spiffe madpakken op. Jeg er ret sikker på at de også vil gå rent ind hos børnene, da de smager lidt lige som de søde gulerodsbrud man kan få hos bageren. Sjovt nok er det ikke engang gulerod der spiller hovedrollen i opskriften men derimod græskar. Jeg brugte en kombination af hokkaido og butternut fordi det lige var det jeg havde i køleskabet (nej tak til madspild!).

Opskrift på glutenfri fladbrød

Ingredienser (til 1 bageplade):

*du kan også bruge butternut, sød kartoffel eller gulerod

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
  2. Bland chiafrøene sammen med vand i en skål og lad dem gelere.
  3. Skær græskarret i grove tern og blend dem fint i en foodprocessor.
  4. Bland kikærtemel, græskarkerner, chiageléen og salt i en stor skål og ælt græskarmassen ind i dejen. Den vil være lidt fugtig men må ikke klistre sig fast til fingrene.
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, træk det øverste stykke af og bag dejen i 20-25 minutter.
  6. Tag brødet (med bagepapiret) ud af ovnen og lad det køle af på en kold bageris. Fjern først bagepapiret når brødene er kølet helt af.

Brug brødene som sandwich, fyld dem med masser af grønt og smør dem med fx denne dressing. Jeg vil vove at påstå at mandag ikke er så slem hvis man har en madpakke med sådan en hjemmelavet sandwich at se frem til ?

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hej Christine. Hvor ser det bare super lækkert ud – ligesom alt andet på din blog iøvrigt! Er det rå græskar du bruger?

    • Hvor er du sød – tak, Stine!
      Jep, det er rå græskar. Har lige noteret det i opskriften så der ikke er nogen tvivl 😊

    • Hov, det har jeg helt glemt at notere. De skal i sammen med de øvrige ingredienser i step 4 ☺️

  • Tror du man kunne skifte kikærtemel ud med maj eller rismel? 😉 Ville gerne prøve at lave det i en low FODMAP version. Det ser virkelig virkelig godt ud!

    • Tak, Anja! 😊 Jeg tror måske godt, at majsmel kunne fungere, men brødet bliver nok ikke helt så sprødt som hvis du bruger kikærtemel.

  • Hej Christine
    Jeg havde tænkt at bage det her brød, til en sundere version af toast. Jeg kan se at du i kommentarene snakker om at det bliver sprødt?
    Jeg ville også lige høre ved hvilken temperatur det skal bages ved?
    Det ser super lækkert ud :)
    De bedste hilsner
    Katrine

    • Hej Katrine. Brødet skal bages ved 180 grader, og det bliver en lille smule sprødt udenpå og i kanten 😊

    • Hej igen
      Nøj, hvor blev det altså bare lækkert! Det smager jo næsten for godt til at være sandt – sådan lidt sødt hvidt-brød-syndigt ;)
      Jeg havde ikke en foodprocessor, så jeg rev bare græskaret på den fine side af rivejernet. Jeg havde åbenbart heller ikke flere chiafrø, så jeg brugte ét æg og to hvider. Det blev super godt :D

      • Ih, tusind tak for din tilbagemelding! Det gør mig så glad at du synes om det 😃 Og perfekt at du bare lige bruger hvad du har 👏

    • Måske, hvis du ændrer lidt i mængderne :-) Mandelmel opfører sig i hvert fald ikke helt på samme måde som kikærtemel.

  • Hello! What an amazing recipe! :)
    I was wondering how long I can keep this? In or outside the fridge?
    Thanks for sharing!
    Wendy

    • Thank you so much, Wendy! Happy you like it :-)
      It would say up to one week (maybe even longer) in the fridge. But you can always freeze them.

    • This look delish will love to make it, is it possible to get the recipe in English please?

    • Enten i en papirspose i ovnen (slukket selvfølgelig) eller i en lufttæt beholder i køleskabet. De kan også fryses :-)