Opskrift: De bedste glutenfri bagels (højt proteinindhold)

opskrift-de-bedste-glutenfri-bagels-hoejt-proteinindhold-1

opskrift-de-bedste-glutenfri-bagels-hoejt-proteinindhold-1-6

opskrift-de-bedste-glutenfri-bagels-hoejt-proteinindhold-1-2

opskrift-de-bedste-glutenfri-bagels-hoejt-proteinindhold-1-5

Jeg har simpelthen ingen skam i livet. Jeg tillader mig nemlig at kalde dem her for de bedste glutenfri bagels (og det er sagt af en ydmyg jyde). Nogle gange er der altså bare nogle af mine køkkeneksperimenter som bliver så gode at de fortjener lidt mere ros end normalt. Disse bagels er både glutenfri og veganske, og det er to ting der efter min mening gør bagværk til lidt af en udfordring. Jeg har i hvert fald mange gange bagt brød som blev knastørt, stenhårdt, ubagt og alt det som brød bare ikke skal være, men de her får den helt rigtige afbagning (sagt i allerbedste “Den store bagedyst”-stil).

Der er lidt mere bid i disse bagels fordi kikærtemelet giver dem en tynd, sprød skal. Dog er de slet ikke grove og fuldkornsagtige, og faktisk får man lidt samme fornemmelse som almindeligt lyst brød der er super luftigt. Til gengæld får man langt mere næring end hvis det havde været bagels baseret på hvedemel – gode fedtsyrer fra chiafrøene, fibre fra loppefrøskallerne og protein fra både butter beans og kikærtemel.

Opskrift på glutenfri bagels

Ingredienser til 6 stk:

Fremgangsmåde:

  1. Varm Tefal Snack Collection op med bagelpladerne i eller forvarm din ovn til 200 grader (varmluft).
  2. Bland chiafrøene med 2 dl vand og lad blandingen stå i ca. 10 minutter indtil den begynder at gelere. Sørg for at bland det rigtigt godt sammen inden da – fx med et piskeris.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Blend butter beans sammen med de resterende 2 dl vand og kom blandingen ned til de tørre ingredienser.
  5. Tilsæt geléen af chiafrø og bland det hele godt sammen til en dej. Lad den hvile i 5 minutter.
  6. Opdel dejen i 6 stykker, rul dem ud til pølser så de passer til bagelsformene.
  7. Bag de glutenfri bagels i 15 minutter (eller ca. 30 minutter i ovnen).
  8. Lad dem til sidst køle af på en kold bagerist.

 

TIP: Du kan smide et lod i puljen om at vinde en Tefal Snack Collection lige HER.

 

Indlægget indeholder affiliateChristine_bottom_2

One Reply to “Opskrift: De bedste glutenfri bagels (højt proteinindhold)”

  1. Lækkert!
    Er det muligt at erstatte kikærtemelet med majsmel, boghvedemel eller havremel? :-)

Skriv et svar