Opskrift: Buddha bowl med ingefærdressing

opskrift-buddha-bowl-med-ingefaerdressing-1

opskrift-buddha-bowl-med-ingefaerdressing-1-3

opskrift-buddha-bowl-med-ingefaerdressing-1-4

En lækker og farverig buddha bowl er højst sandsynligt noget vi kommer til at spise mere end én gang i 2017. I hvert fald ifølge The Huffington Post som hvert år kommer med et bud på de hotteste food trends. Heriblandt var nemlig den meget trendy buddha bowl som ikke bare er smuk at se på men også sprængfyldt med næring.

Se også: SUND HVERDAGSMAD: Buddha bowl

Jeg aner faktisk ikke hvorfor den er blevet så trendy, for det er jo egentlig bare en fyldig salat anrettet på en måde hvor hver ingrediens ligger for sig. Den består som regel af en blanding af rå og tilberedte grøntsager samt bønner, bladgrønt, ris, quinoa, rodfrugter, frisk frugt, frø og kerner osv. Jeg håber ikke at buddha bowl-politiet kommer efter mig hvis der faktisk er nogle regler for hvad den må indeholde ?

Som regel er jeg ikke den første til at klappe i hænderne når mad og fødevarer bliver alt for hypede, men jeg synes det er skønt at man retter lidt opmærksomhed mod den fine buddha bowl og understreger at mad gerne må være farvestrålende og fint anrettet. Vi spiser jo også med øjnene, ikke? Derudover tror jeg helt sikkert at det er en trend som kan få os til at spise (endnu) flere grøntsager, for en buddha bowl er altså noget af det lækreste! Jeg er fan. Den buddha bowl jeg vil dele med jer i dag indeholder en blanding af alle de ingredienser jeg elsker, og så er det faktisk også en fordøjelsesvenlig udgave.

Opskrift på buddha bowl & ingefærdressing

Ingredienser (til 2 personer):

Fyld

  • 4 små søde kartofler
  • 2 store stængler grønkål
  • Halvdelen af en lille broccoli
  • 2 dl kogte kikærter
  • 1 avokado
  • 2 spsk surkål (jeg bruger denne når jeg ikke får lavet det selv)
  • 1 lille, klargjort rødløg

Dessing

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  2. Rens kartoflerne grundigt (eller skræl dem) og skær dem i grove både. Giv dem et drys salt og bag dem i ovnen i 30 minutter. Vend dem eventuelt efter 15 minutter.
  3. Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen. Stil den på køl.
  4. Skyl grønkålen godt, riv bladene af i store stykker og svits dem lynhurtigt på en pande med lidt salt i få minutter.
  5. Skyl broccolien og opdel den i små buketter. Brug et dampindsats til at steame dem i ca. 5 minutter. Alternativt kan de koges (en del af næringsstofferne vil dog gå tabt) eller spises rå (dette kan være lidt hårdt for fordøjelsen).
  6. Anret nu alle ingredienserne i en stor skål og hæld godt med dressing på.

 

Endnu en ting jeg elsker ved den kære buddha bowl er at den giver anledning til at få tømt køleskabet og undgå madspild. Har du ikke nogle ingredienser liggende som du kunne lave en smuk, mættende og sund salat af?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hej Christine

    Hvor lang tid tror du denne ingefær dressing kan holde, hvis man laver en stor portion af den?

    Med venlig hilsen
    Carsten

    • Hej Carsten. Jeg tror ihvertfald sagtens den kan holde sig en uges tid i køleskabet, men den skal nok lige rystes/røres inden brug :-)