Sundere pebernødder uden gluten

Næringsrige pebernøddeaspiranter christinebondeNæringsrige pebernøddeaspiranter christinebondeNæringsrige pebernøddeaspiranter christinebonde

Det var vist på tide at der kom lidt julestemning her på bloggen. Sidste år ved juletid fandt jeg en sundere udgave af pebernødder på iFORMs hjemmeside som jeg lod mig inspirere af, men så vidt jeg kan se skal man nu være abonnent for at få adgang til den. Jeg har alligevel også (som altid) ændret i opskriften, så her kommer min version:

Sundere pebernødder uden gluten

Ingredienser

100 g halvfriske dadler
60 g mandler
1 spsk hampefrø
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk tørret ingefærpulver
1-2 spsk boghvedemel
Lidt himalayasalt
Lidt peber

Udsten dadlerne og blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Tril små kugler ud af massen, fordel dem på en bageplade og giv dem et forsigtigt tryk på midten så de bliver en lille smule flade. Pas på med at lave dem for store hvis ikke de må være for bløde. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader men hold godt øje med dem så de ikke bliver brændte. Lad dem herefter køle af (så bliver de mere sprøde) så længe du kan holde fingrene fra dem. Det er i dén grad ikke klassiske pebernødder, men jeg er helt vild med den krydrede smag og at de er sprøde udenpå men bløde indeni!

Translation: These little beauties resemble some kind of Danish Christmas biscuits but as you might have guessed I changed the recipe in order to healthify them. They don’t contain refined sugar or gluten – they’re crunchy, spicy and nutritious!

8 Replies to “Sundere pebernødder uden gluten”

 1. De ser lige så lækre ud som de smager….

  1. Christine Bonde says: Svar

   Det er godt nok en lidt anden variant end den vi lavede sammen, men jeg vil vove at påstå at den er endnu bedre :D

 2. Hold nu op hvor ser de lækre ud! :D
  Og de lyder da godt nok også betydeligt sundere end alm. pebbernødder ^_^
  Jeg må se om jeg ikke kan lokke min mor til at prøve at lave det med mig, op til jul :D

  Simone
  Microcut.dk

 3. Hold nu op hvor ser de bare vanvittig lækre ud søde Christine.
  De skal vist afprøves. Køber du hampefrø i helsekostbutikker? :-)

  1. Christine Bonde says: Svar

   Tak :-) Jep, jeg har købt dem i min lokale helsekostforretning.

 4. Uh, de ser virkelig gode ud! Jeg bagte nogle lignende sidste år hvor jeg også puttede lidt hvid peber i (Kvickly har det ofte på tilbud her i december) og det kan virkelig anbefales, de fik et lækkert “kick” til smagen! :D

  Dejligt med lidt sundere julemads inspiration ind i mellem! :)

  Kh Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

 5. Har du nogen erfaring med om man kan erstatte hampefrøene med enten HUSK eller hørfrø?

  // Christina // http://www.fashionarena.net

  1. Christine Bonde says: Svar

   Det har jeg ikke prøvet før. Jeg tror umiddelbart det vil ændre smagen og teksturen en del. Men du kan sagtens undlade hampefrøene :-)

Skriv et svar