Morgenmadstip: kokosgrød

Kokosgrød, morgenmadstip - christinebonde.dk

Hvorfor har jeg ikke hørt om det her før nu? Mig, der æææælsker kokos? Jeg fandt opskriften hos Madbanditten, og selvom jeg ikke ligefrem er LCHF’er, blev jeg fristet med det samme – og det på trods af at jeg rynkede en lille smule på næsen da jeg så ingredienserne:

2 æg
1 dl kokosmælk
1 spsk kokosfibre (jeg brugte kokosfibermel)
½ spsk kokosolie
Lidt vanilje og kanel

Jeg syntes at det lød som en lækker kombination, men jeg kunne overhovedet ikke forestille mig hvordan det skulle kunne blive til grød. Det hele skal bare blandes godt sammen i en gryde som langsomt varmer op. I modsætning til mange andre former for (varm) grød, tager det her virkelig ikke mere end 5-7 minutter at lave. Konsistensen bliver lidt lige som scrambled eggs, og der er altså ikke lige så meget bid i som en almindelig havregrød. Det kan der til gengæld komme hvis man topper med noget knas som f.eks. kakaonibs i mit tilfælde. Selvom det har konsistens som scrambled eggs, bliver smagen af æg overdøvet af den lækre kokossmag og sødme fra vaniljen. Opskriften skulle være til én person, men mine portioner plejer godt nok at være noget større, særligt om morgenen. Det er dog ikke nødvendigt med denne grød, for den kan holde mig mæt i 5-6 timer! Jeg er fan.

Hvad siger I? Tør I prøve?

Translation: Why haven’t I heard about coconut porridge before? I absolutely love coconut, and porridge is one of my favorite things to have for breakfast. I found the recipe at madbanditten.dk.

Skriv et svar