Konfektkugler med græskarkernesmør og chokolade

konfektkugler-med-graeskarsmoer-og-chokolade-vegansk-og-glutenfri-2

konfektkugler-med-graeskarsmoer-og-chokolade-vegansk-og-glutenfri-3

konfektkugler-med-graeskarsmoer-og-chokolade-vegansk-og-glutenfri-1

Jeg ved ikke helt om min kærlighed til græskar er ved at tage overhånd… Jeg har i hvert fald sneget intet mindre end 3 græskaringredienser ind i denne opskrift på konfektkugler. Men hey, hvis ikke man skal spise græskar i lange baner i efteråret, hvornår så?

Konfektkugler med græskarkernesmør og chokolade 

Ingredienser til 30 stk:

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokoladen sammen med græskarkernesmørret over vandbad eller i en lille gryde ved meget lav varme.
  2. Bland græskarpure, fibersirup, kakao og krydderier i chokolademassen og brug et piskeris for at sørge for at alt bliver blandet godt sammen.
  3. Stil massen på køl i en halv til en helt time så den bliver fast.
  4. Form 30 små kugler og tril dem i græskarkernemel. Tril evt. kuglerne i en lille bitte smule vand først så melet bedre kan hænge fast.

Græskarpureen kan faktisk slet ikke smages og er egentlig primært brugt for at opnå den helt rigtige konsistens. Til gengæld giver græskarkernesmørret virkelig en lækker nøddeagtig smag, mens græskarkernemelet gør at konfektkuglerne nærmest får en helt tynd, sprød skal. Jeg har faktisk aldrig prøver at bruge hverken græskarsmør eller græskarkernemel før, men det er helt sikker to ingredienser som jeg vil prøve at inkorporere i flere opskrifter. Især græskarsmørret. Det er SÅ lækkert!

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • De er SÅ gode!
      Hehe, jeg havde slet ikke tænkt over at farven kunne minde om Halloween, men det har du da egentlig ret i 😄

  • Lyder virkeligt lækkert på alle måder…..er også helt vild med det der græskar og har lige købt to poser græskarkernemel – spot i netto:0)
    Hvad bruger du ellers græskarkernesmør til og hvor længe vil du skyde at de kan holde på køl???
    Kh lena

    • Uh, tak for tip! Jeg skal helt klart lige forbi Netto 😃
      Jeg har ikke brugt græskarkernesmør før, så jeg ved det faktisk ikke rigtigt. Jeg gætter på at det har samme holdbarhedstid som tahin, peanutbutter og lignende.

    • Uh, godt spørgsmål. Det er jo græskar som bærer hele opskriften nærmest ☺️ Men du kan i hvert fald bytte græskarkernesmørret ud med eksempelvis tahin eller en form for nøddesmør (smagen vil selvfølgelig blive anderledes). Hvis du stadig vil have den grønne farve, kan du bytte græskarkernemelet ud med enten helt finthakkede pistacienødder eller matchapulver.