Knasende sprød banangranola (glutenfri opskrift)

knasende-sproed-banangranola-glutenfri-opskrift-1-1

knasende-sproed-banangranola-glutenfri-opskrift-1

knasende-sproed-banangranola-glutenfri-opskrift-1-2

Banangranola er ikke bare granola med bananstykker i. Det var ellers det jeg troede da jeg hørte navnet første gang. I en banangranola bruger man bananerne som både det sødende element og det der binder det hele sammen. Det er faktisk et ret genialt koncept synes jeg. Man kan selvfølgelig godt tilføje ekstra sødme i form af fx sirup eller honning, men hvis bananerne man bruger er perfekt modne, skal granolaen nok tilfredsstille den søde tand. Min version indeholder desuden morbær og dessertkrydderier som også er med til at gøre granolaen sød og lækker.

Opskrift på banangranola

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 150 grader (varmluft) eller brug tørrefunktionen hvis din ovn har sådan en.
  2. Blend bananerne sammen med kokosolien og krydderierne til en homogen masse.
  3. Hak hasselnødderne groft og bland dem i en skål sammen med bananmassen.
  4. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir. Sørg for at det ikke ligger i et alt for tykt lag.
  5. Bag granolaen i 30-45 minutter (alt efter om du bruger varmluft eller tørrefunktion). Hak i det og vend det rundt 1-2 gange undervejs.
  6. Lad din banangranola køle af og bland derefter morbær og kakaonibs i.

Se også: Hjemmelavet chokoladegranola på 5 minutter

Jeg har virkelig lavet granola mange gange, men det er bestemt ikke altid at jeg har formået at lave den sprød. Dét gjorde jeg til gengæld denne gang, og det er, helt ærligt, nok den bedste granola jeg har lavet. Den har i hvert fald allerede fået ben at gå på! Haha.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.