Karamelbidder

Karamelbidder caramel slices glutenfri sukkerfri vegansk christinebonde blogKaramelbidder caramel slices glutenfri sukkerfri vegansk christinebonde blogFor nogle dage siden kom jeg ved et tilfælde til at klikke på hashtagget “#caramelslice” på Instagram, og øøøh… Altså… Jeg ved ikke engang hvordan jeg skal færdiggøre den sætning. Hooooold nu op hvor måtte jeg styre mig for ikke at drukne min telefon i savl. Der findes utroligt mange lækkerier på Instagram, I know, men dét her… Det er sgu nok det lækreste jeg har set – OG smagt, for jeg blev selvfølgelig nødt til at prøve at lave dem selv. De er virkelig sådan oooomnomnomnom-mums-haps-haps-namnamnam-lækre. Jeg håber virkelig der er nogle af jer som har lyst til at lave dem, for det er nok noget af det lækreste der findes her på min blog. Jeg vil i hvert fald skynde mig ud i køkkenet og se om der er flere tilbage efter at min kæreste har været der…

Bund:

150 g knækkede boghvedegryn
50 g cashewnødder
1 tsk vaniljepulver
6-7 halvfriske dadler
Lidt salt

Karamel:

4 dl halvfriske dadler (ca. 240 g)
1 dl vand

Chokolade: (kan erstattes af en alm. plade chokolade på 80 g)

80 g kokosolie
20 g kakaosmør
4 spsk kakao
1 tsk vaniljepulver

Start med at lave bunden ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Beklæd en boks med bagepapir og tryk massen ned i så den bliver ca. 1 cm. tyk. Det er vigtigt at massen bliver trykket rigtigt godt sammen så den ikke ender med at smuldre når den bliver taget op. Stil boksen i fryseren og lav imens karamellaget. Dadler og vand blendes sammen. Tag bunden ud af fryseren og smør et lag karamellag ovenpå. Stil boksen i fryseren igen og lav chokoladen. Smelt kokosolie og kakaosmør ved smag varme. Tilsæt vanilje og kakao og rør det godt sammen. Lad chokoladen køle af og hæl den herefter over karamellaget. Stil boksen i fryseren indtil chokoladen er stivnet.

Translation: I can honestly say that this is absolutely the most delicious recipe on my blog. A few days ago I found myself looking through pictures on Instagram with the hashtag #caramelslices and I fell in love right away. Not only do they look beautiful, they taste f*cking amazing. I’ve got myself a new favorite snack/dessert/dinner/whatever! I could eat them all the time!

15 Replies to “Karamelbidder”

 1. Mums, hvor ser de lækre ud! Må jeg spørge hvor man kan købe kakaosmør? Og om der er et alternativ man kan bruge, hvis det nu ikke er muligt at fremskaffe lige sådan?

  1. Christine Bonde says: Svar

   Tusind tak :-) Du kan købe det i helsekostforretninger og nogle gange også i Matas. Jeg tror ikke rigtigt du kan erstatte det med noget andet desværre. Medmindre du vælger at købe chokoladen i stedet for.

   1. Bare et lille tip, jeg tror (har dog ikke prøvet), det er muligt at bruge kokosolie i stedet! :-)

    … men haps, hvor ser de altså lækre ud! De skal helt klart laves! Hvor mange bidder bliver der ca.?

    1. Christine Bonde says: Svar

     I så fald vil chokoladelaget bare blive mindre fast og smelte hurtigere :-) Desuden får det ikke helt samme smag.
     Ååh, det kan jeg ikke huske. Det afhænger jo af hvor tykke man laver sine forskellige lag :-) Men jeg vil skyde på at der blev en 15 stykker.

 2. Er det her man skriver under på at det er den lækreste karamel hapser ever?;) de var sååååååååååå gode….

  1. Christine Bonde says: Svar

   Du kan i hvert fald godt sige til Jimmi at de ikke smager af rugbrød ;-) hæhæ

 3. Jeg har allerede sagt at de smager af dessert heaven;)

 4. Nøj, hvor ser det absurd lækkert ud. Er der en særlig grund til, at du til din bund bruger boghvedegryn? Jeg har lidt boghvedemel herhjemme, tror du det ville fungere?

  1. Christine Bonde says: Svar

   Tusind tak! :-) Jeg havde set mange lave bunden med havregryn, så det var bare for at prøve noget andet og så i en glutenfri version. Jeg tror ikke du kan bruge boghvedemel da det ikke vil gøre strukturen crunchy. Men jeg vil tro at alle former for gryn kan fungere :-)

 5. hvor stor en boks har du brugt? :-)

  1. Christine Bonde says: Svar

   Åååh, jeg tror den var 15×15 og jeg kunne næsten fylde to :-) Men det afhænger jo helt af hvor tykke man vil have dem.

 6. Ih, hvor ser det lækkert ud! Og dejligt endelig med en opskrift i gram i stedet for cup – det kan jeg simpelthen ikke finde ud af at konvertere ;) Skal helt klart laves!

  1. Christine Bonde says: Svar

   Jeg hader også at skulle omregne fra cups! Giv endelig lyd når du får dem afprøvet :-)

 7. Mmm, det ser utroligt lækkert ud!
  Måske det skulle være sommerens to-do :-)

  1. Christine Bonde says: Svar

   Tak, Nanna! :D Jeg håber du får lyst til at kaste dig ud i projektet :-)

Skriv et svar