Karamelbidder

Karamelbidder caramel slices glutenfri sukkerfri vegansk christinebonde blogKaramelbidder caramel slices glutenfri sukkerfri vegansk christinebonde blogFor nogle dage siden kom jeg ved et tilfælde til at klikke på hashtagget “#caramelslice” på Instagram, og øøøh… Altså… Jeg ved ikke engang hvordan jeg skal færdiggøre den sætning. Hooooold nu op hvor måtte jeg styre mig for ikke at drukne min telefon i savl. Der findes utroligt mange lækkerier på Instagram, I know, men dét her… Det er sgu nok det lækreste jeg har set – OG smagt, for jeg blev selvfølgelig nødt til at prøve at lave dem selv. De er virkelig sådan oooomnomnomnom-mums-haps-haps-namnamnam-lækre.Jeg håber virkelig der er nogle af jer som har lyst til at lave dem, for det er nok noget af det lækreste der findes her på min blog. Jeg vil i hvert fald skynde mig ud i køkkenet og se om der er flere tilbage efter at min kæreste har været der…

Bund:

150 g knækkede boghvedegryn
50 g cashewnødder
1 tsk vaniljepulver
6-7 halvfriske dadler
Lidt salt

Karamel:

4 dl halvfriske dadler (ca. 240 g)
1 dl vand

Chokolade:

80 g kokosolie
20 g kakaosmør
4 spsk kakao
1 tsk vaniljepulver

Start med at lave bunden ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Beklæd en boks med bagepapir og tryk massen ned i så den bliver ca. 1 cm. tyk. Det er vigtigt at massen bliver trykket rigtigt godt sammen så den ikke ender med at smuldre når den bliver taget op. Stil boksen i fryseren og lav imens karamellaget. Dadler og vand blendes sammen. Tag bunden ud af fryseren og smør et lag karamellag ovenpå. Stil boksen i fryseren igen og lav chokoladen. Smelt kokosolie og kakaosmør ved smag varme. Tilsæt vanilje og kakao og rør det godt sammen. Lad chokoladen køle af og hæl den herefter over karamellaget. Stil boksen i fryseren indtil chokoladen er stivnet.

Translation: I can honestly say that this is absolutely the most delicious recipe on my blog. A few days ago I found myself looking through pictures on Instagram with the hashtag #caramelslices and I fell in love right away. Not only do they look beautiful, they taste f*cking amazing. I’ve got myself a new favorite snack/dessert/dinner/whatever! I could eat them all the time!

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail

15 Thoughts on “Karamelbidder

  1. Caroline on juli 1, 2014 at 9:19 pm said:

    Mums, hvor ser de lækre ud! Må jeg spørge hvor man kan købe kakaosmør? Og om der er et alternativ man kan bruge, hvis det nu ikke er muligt at fremskaffe lige sådan?

    • Christine Bonde on juli 1, 2014 at 11:00 pm said:

      Tusind tak :-) Du kan købe det i helsekostforretninger og nogle gange også i Matas. Jeg tror ikke rigtigt du kan erstatte det med noget andet desværre. Medmindre du vælger at købe chokoladen i stedet for.

      • Laura on juli 11, 2014 at 3:34 pm said:

        Bare et lille tip, jeg tror (har dog ikke prøvet), det er muligt at bruge kokosolie i stedet! :-)

        … men haps, hvor ser de altså lækre ud! De skal helt klart laves! Hvor mange bidder bliver der ca.?

        • Christine Bonde on juli 11, 2014 at 6:32 pm said:

          I så fald vil chokoladelaget bare blive mindre fast og smelte hurtigere :-) Desuden får det ikke helt samme smag.
          Ååh, det kan jeg ikke huske. Det afhænger jo af hvor tykke man laver sine forskellige lag :-) Men jeg vil skyde på at der blev en 15 stykker.

  2. Meggie on juli 1, 2014 at 9:35 pm said:

    Er det her man skriver under på at det er den lækreste karamel hapser ever?;) de var sååååååååååå gode….

  3. Meggie on juli 2, 2014 at 8:12 am said:

    Jeg har allerede sagt at de smager af dessert heaven;)

  4. Nøj, hvor ser det absurd lækkert ud. Er der en særlig grund til, at du til din bund bruger boghvedegryn? Jeg har lidt boghvedemel herhjemme, tror du det ville fungere?

    • Christine Bonde on juli 2, 2014 at 9:20 am said:

      Tusind tak! :-) Jeg havde set mange lave bunden med havregryn, så det var bare for at prøve noget andet og så i en glutenfri version. Jeg tror ikke du kan bruge boghvedemel da det ikke vil gøre strukturen crunchy. Men jeg vil tro at alle former for gryn kan fungere :-)

  5. Julie on juli 2, 2014 at 10:46 am said:

    hvor stor en boks har du brugt? :-)

    • Christine Bonde on juli 2, 2014 at 11:14 am said:

      Åååh, jeg tror den var 15×15 og jeg kunne næsten fylde to :-) Men det afhænger jo helt af hvor tykke man vil have dem.

  6. Laura on juli 2, 2014 at 11:29 am said:

    Ih, hvor ser det lækkert ud! Og dejligt endelig med en opskrift i gram i stedet for cup – det kan jeg simpelthen ikke finde ud af at konvertere ;) Skal helt klart laves!

  7. Mmm, det ser utroligt lækkert ud!
    Måske det skulle være sommerens to-do :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation