Mit exit

Julekage med sprød chokoladebund (og en rest af risengrød)

julekage-med-sproed-chokoladebund-og-en-rest-af-risengroed-4

julekage-med-sproed-chokoladebund-og-en-rest-af-risengroed-1

julekage-med-sproed-chokoladebund-og-en-rest-af-risengroed-5

julekage-med-sproed-chokoladebund-og-en-rest-af-risengroed-3

En rest af risengrød kan laves til meget andet end “bare” risalamande. Det har jeg i hvert fald prøvet at slå fast med mine juleboller (find opskriften her) og nu også med denne julekage som har den lækreste, sprøde chokoladebund. Den smager lidt af nutella pga. chokoladen og de bagte hasselnødder. For at opveje den søde og fede smag har jeg pyntet med granatæblekerner og frisk mynte som bidrager med en dejlig syre. Og så minder det mig bare om et smukt, pyntet juletræ!

Hvis du ikke ved hvilken dessert du skal servere juleaften… Eller lillejuleaften… Eller en hvilken som helst aften i julen… Så er denne kage altså værd at prøve!

Julekage lavet med en rest af risengrød

Ingredienser (til en Ø20 cm springform):

Bund

  • 150 g hasselnødder
  • 200 g udstenede, tørrede dadler
  • 100 g mørk chokolade (jeg brugte denne som er sødet med kokossukker)
  • ½ tsk kanel
  • ⅓ tsk kardemomme
  • ⅓ stødt nellike
  • Et nip salt

Risengrødslag

*Hvis man er stærk i husblasdisciplinen, kan man selvfølgelig vælge husblas eller gelatine som et ikke-vegansk alternativ.

Pynt

  • Granatæblekerner
  • Frisk mynte

Fremgangsmåde:

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
  2. Smelt chokoladen over vandbad.
  3. Kør dadlerne, nødderne og alle krydderierne til bunden sammen i en foodprocessor. Ikke for længe – nødderne må meget gerne være grofthakkede. Tag knivbladet op af foodprocessoren og vend chokoladen i med en dejskraber.
  4. Tryk massen til bunden ned i springformen (med bagepapir i bunden) og stil den i fryseren. Læg husholdningsfilm eller bagepapir over formen.
  5. Lav risengrødslaget ved at blende risengrød, kokosfløde og kokosmælk sammen til en ensartet masse.
  6. Kom massen i en gryde, tilføj agar agar og kog det langsomt op under omrøring indtil flagerne er blevet opløst.
  7. Tag bunden ud af fryseren og fordel risengrødslaget ud over.
  8. Stil kagen på køl i et par timer indtil den har sat sig.
  9. Pynt med masser af frisk mynte og granatæblekerner inden servering.

 

Hvad får I egentlig som dessert juleaften? Jeg har indtryk af at de fleste får risengrød eller risalamande, men måske er der nogle af jer som har andre traditioner?

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

   

2 kommentarer

  • Simone

    Den ser super lækker ud! Må man spørge hvor det fine bestik er fra?:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit exit