Humus med broccoli

Hvis man gerne vil have et effektivt immunforsvar, god fordøjelse, smuk hud og stærke knogler, undgå hjerte-kar-sygdomme og forebygge kræft samt få masser af C- og K-vitamin og antioxidanter, så skulle man være på rette vej hvis man er god til at spise masser af broccoli.

Jeg er desværre en af dem som ikke er pokkers vild med broccoli. Det er slet ikke fordi jeg ikke bryder mig om det, men der er mange andre grønsager jeg hellere vil have. Jeg klapper ikke ligefrem i hænderne over at skulle putte rå broccoli i min salat, men hvis den eksempelvis er dampet går det lidt nemmere. Jeg har dog opdaget en lille genvej der gør det nemmere for mig at få mere broccoli ind i min kost, og det er denne mellemting mellem humus og pesto.

Humus med broccoli 

Ingredienser:

200 g kikærter
150 g broccoli
1 spsk spidskommen
Saft fra ½ citron
1-2 fed hvidløg
1 spsk jomfruolivenolie
1 tsk salt

Alle ingredienserne skal bare blandes i en foodprocessor og så er der broccoli mos-pesto-humus-smør-whatever. Jeg hældte godt nok lidt kogende vand over broccolien i en skål og lod det stå i et par minutter så det var nemmere at blende i foodprocessoren (lad være med at koge broccolien da næringsstofferne risikerer at gå tabt i vandet). Det smager i hvert fald lækkert på et stykke rugbrød med avokado og tomat!

Translation: (unfortunately) I’m not the biggest fan of broccoli but I really really want to enjoy its health benefits so I’m trying to find a way around my little “problem”. Yesterday I made this recipe that makes it easier to include more broccoli in my diet.

9 Replies to “Humus med broccoli”

 1. Jeg har det ligesom dig med broccoli – derfor skal jeg klart prøve den broccoli pesto/humus. Den ser virkelig lækker ud, mums!

  1. Christine Bonde says: Svar

   Jeg synes i hvert fald det gør det lidt nemmere at klemme mere broccoli ned ;-)

 2. Mmmh det lyder godt! Og flotte flotte billeder.. så bliver man da sulten!

 3. Mums! Ser godt ud, skal klart prøves ud efter diæt!

  1. Christine Bonde says: Svar

   Det er også værd at vente på vil jeg mene! Jeg har faktisk ladet mig inspirere af en diætvenlig opskrift, så den er bestemt ikke slem :-)

 4. Hvor ser det altså bare lækkert ud! Det må jeg også prøve at lave en dag! :-)
  nicewithwise.blogspot.com

  1. Christine Bonde says: Svar

   Så må du endelig give lyd når du har afprøvet det :)

 5. Super fin blog du har dig her, jeg glæder mig til at følge den mere og blive inspireret.
  Denne her pesto ser virkelig lækker ud og tilmed meget sundere end den traditionelle, den må jeg prøve! :D

Skriv et svar