Hjemmelavet kokosyoghurt med kun 2 ingredienser

Hjemmelavet kokosyoghurt med kun 2 ingredienser1

Hjemmelavet kokosyoghurt med kun 2 ingredienser2

Hjemmelavet kokosyoghurt med kun 2 ingredienser3

Hjemmelavet kokosyoghurt med kun 2 ingredienser4

Det er allerede ved at være 4 uger siden jeg lavede denne opskrift, og jeg glemte den fuldstændig midt i forberedelserne til blogflytningen som krævede lidt mere end forventet.

Det er egentlig lidt sjovt med mig og opskrifter… Jeg elsker at dele mine opskrifter med jer her på bloggen, men jeg har aldrig selv været særligt god til at skulle følge en opskrift slavisk fordi jeg synes det ødelægger lidt af fornøjelsen (…selvom jeg også tit er endt med nogle meget mislykkede retter fordi jeg lige skulle improvisere, justere, tilføje eller på anden måde pille ved en i forvejen udmærket opskrift). Derfor er der også altid kaos når jeg laver mad og pludselig opdager at det smager så godt at det er værd at dele på bloggen, for så er jeg jo nødt til at notere alting ned hvis der skal blive en reel opskrift ud af det. Jeg er altid meget mere optaget af den kreative process – både når selve opskriften bliver udviklet (og tilsmagt, hæhæ) og til sidst præsenteret og fotograferet. Sidstnævnte er virkelig noget jeg hygger mig med og elsker at nørde med, især pga. ham her som nok har præget mig lidt ;-)

Se også: Cremet kokosyoghurt med citron og vanilje

Anyways… Selvom jeg var meget optaget af skyde nogle fine billeder af denne kokosyoghurt, huskede jeg for en gang skyld også at skrive opskriften ned – hvilket ikke var så svært eftersom den kun indeholder 2 ingredienser og en meget enkel fremgangsmåde.

Opskrift på hjemmelavet kokosyoghurt 

Ingredienser:

 • 1 dåse fuldfed kokosmælk (240 ml)
 • 2 kapsler mælkesyrebakterier (jeg brugte Udo’s Choice Super 8)

Fremgangsmåde:

 1. Hæld kokosmælken i en skål og pisk den indtil massen er ensartet. Dette step er selvfølgelig kun nødvendigt hvis du bruger en kokosmælk hvor den fede del skiller sig fra resten.
 2. Åbn kapserne og kom indholdet ned i kokosmælken. Bland det hele godt.
 3. Læg et osteklæde henover skålen og lad den stå ved stuetemperatur natten over (minimum 8 timer).
 4. Topping time! Jeg brugte gojibær, kakaonibs og blå kornblomst men næste gang skal den helt sikkert prøves med masser af frisk frugt også 😋

Jeg er ret begejstret over lige præcis denne opskrift fordi det gik op for mig hvor let det er at lave sin egen kokosyoghurt. Jeg er stadig lidt forundret over at hverken helsekostforretninger eller supermarkeder har en kokosyoghurt som er af god kvalitet. De indeholder altid en masse unødvendige ingredienser og tilsætningsstoffer synes jeg. Er der nogle af jer der kender til en god kokosyoghurt som kan købes i Danmark?

I almost forgot this recipe that I made four weeks ago. For some reason, coconut yoghurt is not something you can easily get hold of here in Denmarl. At least not a good quality crap free one. Luckily, it’s so easy to make your own version and I wonder why I didn’t do it before. It only takes some coconut milk, probiotics, and a bit of patience.

Christine_bottom_2

9 Replies to “Hjemmelavet kokosyoghurt med kun 2 ingredienser”

 1. Jaaa, tak for denne opskrift. Et alternativt til soyayoghurt er så godt :-)

 2. Du burde få fat i nogle mælkekefir-gryn! De dur også i plantemælk og danner flere gavnlige mælkesyrebakterier og probiotika end alle de dyre kapsler ;) derudover kan du bare bruge dem igen og igen og igen – da det er en levende kultur, som bliver ved med at vokse!

  1. Christine Bonde says: Svar

   Jeg har godt tænkt på det, men har hørt at kefirgrynene ikke fungerer så godt (altså ikke danner lige så mange gavnlige bakteriekulturer) i plantemælk som i animalsk mælk :/

   1. Det er muligt – de lever jo trods alt af laktosen i mælken… Tror også at de af og til skal “opfriskes” i alm. komælk for at fungere optimalt i plantemælken… Jeg vil dog stadig mene at det er en mere bæredygtig/holdbar løsning ;)

    1. Christine Bonde says: Svar

     Ja nemlig! Jeg vil bare helst ikke bruge komælk på hverken den ene eller anden måde, men til dem der ikke har noget imod det er det super godt tip :-)

 3. Kan man bruge alle slags mælkesyrebakterie-kapsler? :)

  1. Christine Bonde says: Svar

   Det vil jeg tro. I hvert fald smagsmæssigt :-) Men hvis man tilfældigvis ved lidt om hvilke bakteriekulturer man har mest gavn af, vil det selvfølgelig være en god ide at vælge et mærke med lige præcis dem ;-)

 4. Søs Senderovitz says: Svar

  Smager det af kokos?
  For hvis ikke kan det jo bruges i forskellige opskrifter hvor der ellers skal bruges yoghurt

  1. Christine Bonde says: Svar

   Kokossmagen er ikke super gennemtrængende – den smager mere syrligt vil jeg sige :-)

Skriv et svar