Hjemmelavet hasselnøddemælk

Hasselnøddemælk hjemmelavet christinebondeHasselnøddemælk hjemmelavet christinebondeHasselnøddemælk hjemmelavet christinebondeHasselnøddemælk hjemmelavet christinebondeHasselnøddemælk hjemmelavet christinebonde

Jeg har før lavet mandelmælk, og jeg kunne nærmest ikke få armene ned af begejstring. For det første er det super nemt at lave – meget nemmere end man tror. For det andet er det billigere hvis man køber nødderne til en god pris. For det tredje kan man undgå sukker og andre tilsætningsstoffer som ofte findes i den vegetabilske mælk man kan købe i supermarkederne. For det fjerde, og nok vigtigst af alt, er det virkelig lækkert! Jeg drikker ikke selv komælk længere så for mig er det ekstra skønt at der findes så gode alternativer.

For nogle dage siden opdagede jeg, at jeg havde en kæmpe bøtte med hasselnødder stående i mit skab, så jeg fik lyst til at kaste mig ud i hjemmelavet hasselnøddemælk. Normalt vil jeg til hver en tid foretrække at spise mandler frem for hasselnødder (alene pga. smagen), men jeg må indrømme, at hasselnøddemælk vinder over mandelmælk! Måske er det fordi nøddesmagen er mere fremtrædende hos hasselnødderne? Jeg ved det ikke… Mærkeligt. Jeg har i hvert fald lige nydt den lækreste portion quinoagrød lavet på hasselnøddemælk.

How to:

1. Sæt 100 g. hasselnødder i blød i koldt vand natten over. Jeg lod dem stå i ca. 16 timer, men jeg vil tro, at 8 timer er nok.
2. Hæld vandet fra, skyld nødderne og kom dem herefter i en blender med ca. 1 liter frisk vand.
3. Hvis mælken skal sødes kan du tilsætte et par dadler, tørrede abrikoser, et drys vaniljepulver, kanel, honning eller lignende. Jeg brugte en lille smule vanilje og kanel.
4. Blend indtil nødderne er hakket helt fint.
5. Adskil mælken fra pulpen (nødderesterne) ved hjælp af et rent viskestykke.
6. Lad endelig vær med at smide pulpen ud men gem det og brug det eksempelvis i bagværk, til müsli eller andet.

Translation: Make your own hazelnut milk! It’s so easy and delicious. I stopped  drinking cow milk and this is such a great alternative for so many reasons. How to:  I soaked 100 grams of hazelnuts in 1,5 liter of water for 16 hours. After that, I rinsed the nuts and blended them with 1 liter of fresh water plus some vanilla and cinnamon. Then I separated the milk from the pulp by using a clean kitchen towel, and voila! There you go. I used it in my quinoa porridge this morning and that’s definitely not the last time!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Uh lyder spændende med nøddemælk :-D kunne være jeg skulle prøve det :) må jeg spørge hvorfor du ikke drikker komælk?

    • Der er flere grunde til at jeg ikke drikker komælk. For det første er jeg ikke specielt vild med smagen, og når der er så mange andre alternativer vil jeg hellere vælge dem. For det andet prøver jeg generelt at skære ned på animalske produkter. Derudover reagerer min hud ikke særligt godt på alt for mange mælkeprodukter ;-)

  • Det lyder spændende! Har endnu ikke begivet mig i den retning, måske det snart skulle prøves :-)
    Hvordan kan det være, at du har udelukket komælk?

    • Det kan varmt anbefales! Lad mig endelig høre hvad du synes om det hvis du giver det et forsøg :-)
      Angående komælken må jeg henvise dig til kommentaren ovenover ;-)

    • Jeg vil tro det kan holde sig i 4-5 dage, men jeg ved det faktisk ikke, for jeg plejer at få det brugt ret hurtigt ;-)

    • Jeg synes godt mandelmælk kan smage lidt vandet, men hasselnøddemælk smager af meget mere. Det har en cremet, sød og fyldig nøddesmag :-) Jeg vil tro at man kan tilpasse nøddesmagen alt efter hvor meget vand man putter i blenderen og hvor længe de står i blød.

    • Jeg håber du bliver lige så begejstret som mig :-) Nødder er jo normalt en udmærket kilde til vegetabilsk protein, men jeg må indrømme at jeg faktisk ikke ved hvor meget protein mælken indeholder. Det vil jeg lige undersøge. God dag til dig!

    • Kan ikke huske hvad den hedder. Men lige nu har jeg en mandel-rismælk.
      Indhold: vand, ris, solsikkeolie og mandelpasta.

      Vil gere lave mit eget, men nogle gange er det her nemmere :-)

  • Det lyder virkelig lækkert!
    Ved du, om eller hvordan man kan lave det til yoghurt? Jeg tåler desværre ikke komælk og bryder mig ikke om soyamælk, men jeg savner virkelig min yoghurt, og har endnu ikke fundet noget alternativ, som kan erstatte det.

    • Jeg ved desværre ikke hvordan man gør, men jeg er sikker på du kan finde en vejledning hvis du prøver at google det :-)

  • Jeg vil lige i forlængelse heraf gøre opmærksom på at fakta har 1 kg hasselnødder på tilbud til 48 kr! Mit eget køkken har lige nu 2 kg hasselnødder fordi jeg ikke kan stå for et tilbud, men nu ved jeg så hvad en del skal bruges til – hasselnøddemælk!

    tak for tippet og dejlig overskuelig guide! :D

    Hilsen Anna
    http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com