Gulerodskagegrød – og en lille update på mit liv

Gulerodskagegrød // carrot cake porridgeGulerodskagegrød // carrot cake porridge

Forestil dig smagen af gulerodskage og konsistensen som havregrød. Sådan er det at spise gulerodskagegrød, og jeg synes det er en ret genial opfindelse. Det smager mindst lige så godt som en dessert, og samtidig mætter det virkelig meget. Derudover kan grøden tilberedes om aftenen og spises kold om morgenen så man sparer en masse tid. Win-win og lidt mere win.

Jeg har ikke delt en opskrift på bloggen i evigheder! Det skyldes nok at jeg desværre ikke har eksperimenteret ret meget i mit køkken. So unlike me! Faktisk har min mad været meget uinspirerende på det seneste. Det lyder så kliché-agtigt, men som det fremgik af dette indlæg, sker der virkelig meget i mit liv for tiden, og jeg har simpelthen ikke haft hverken lyst eller overskud til køkkeneksperimenter. MEN… Det bliver der i dén grad lavet om på nu. Først og fremmest er mit overskud vendt tilbage efter at jeg i går afleverede min minibachelor. Derudover starter jeg i praktik på mandag, og lige netop køkkeneksperimenter er faktisk noget af det som jeg skal lave. Jeg kommer for eksempel til at lave en masse lækre sager med den her fætter. Det bliver så godt!

…men tilbage til grøden. Til 1 portion skal du bruge:

3 gulerødder (revet fint)
1 banan (most)
2 æg
1 scoop Plantforce risprotein (vaniljesmag)
1 stor spsk kokosfløde (den faste del)
1 tsk kanel
½ tsk vaniljepulver
¼ tsk kardemomme
En knivspids stødt nellike
Saft fra en halv citron
Et lille stykke revet ingefær

Bland alle ingredienserne godt sammen (start evt. med at piske æg og kokosmælk) indtil massen er ensartet og kog det langsomt op. Jeg har toppet med groft kokosmel, revet gulerod og chokolade. Hvis man vil være lidt mere traditionel kunne man også vælge rosiner.

Jeg har netop indtaget sådan en portion efter en omgang træning som, for første gang i meget lang tid, fik mig til at svede! I onsdags fik jeg grønt lys fra min fysioterapeut til at starte stille og roligt op med min sædvanlige træning igen, og jeg var ét stort smil da jeg gik derfra. Jeg var simpelthen så lettet. Efter min sidste chokbølgebehandling syntes jeg nemlig at mine symptomer var blevet værre, og det har ærligt talt gået mig utroligt meget på og fyldt meget i mit hoved. Om det er chokbølgebehandlingen eller en hel uges træningsfri der har resulteret i bedring er dog ikke helt til at sige. Status er nu at vævet tilsyneladende er blevet mere smidigt og afspændt, men jeg er stadig ikke 100% fit for fight. Tung og eksplosiv træning (og dermed også GRIT) er stadig udelukket i et par uger, men hold OP hvor jeg glæder mig til at komme tilbage! Jeg venter pt. på at få at vide om jeg kan få en ultralydsscanning som forhåbentlig kan vise om der sidder noget arvæv eller nogle kalkaflejringer som er årsag til mine smerter og at vævet stadig føles lidt stift. I så fald skal jeg formodentlig fortsætte med nogle flere chokbølgebehandlinger eller – i værste fald – have fjernet det operativt. Lige nu forsøger jeg dog at fokusere på det positive; at der er bedring.

Translation: Seriously. Carrot cake porridge. Why haven’t I tried this before?! It’s absolutely delicious, very satisfying, and easy and quick to make. I’m a fan.

4 Replies to “Gulerodskagegrød – og en lille update på mit liv”

  1. Anna-Maria G says: Svar

    Dejligt at du føler bedring!

    I forhold til det du skriver med, at du næsten synes, at dine symptomer blev forværret efter chokbølgebehandlingerne, så er det vist ret normalt. Jeg oplevede det også selv i forbindelse med behandling af min skulder. Der er noget med, at den fulde effekt af chokbølgerne først opnås ca. 5 uger efter den sidste behandling, og at man i denne periode typisk vil opleve smerterne meget on/off – nogle gange endda måske værre end ellers, som du også skriver. Dét er selvfølgelig frustrerende, men i mit eget tilfælde, hvor de der famøse 5 uger først netop er overstået, kan jeg mærke en positiv udvikling fra før behandlingen og til nu. Jeg håber, det samme er tilfældet for dig :-)

    1. Christine Bonde says: Svar

      TUSIND tak for din kommentar, Anna-Maria!
      Min fysioterapeut havde godt nok sagt at jeg godt kunne risikere at få mere ondt osv. (hvilket selvfølgelig også er forståeligt når chokbølgerne jo går ind og ødelægger vævet) men jeg syntes bare at mine smerter var mere voldsomme end de burde være. Det er selvfølgelig kun ud fra min egen vurdering, men jeg havde bare ikke en god mavefornemmelse. Det hænger også sammen med at jeg jo var nervøs og super frustreret.
      Jeg er simpelthen så glad for den lille smule ekstra træning jeg er i stand til nu, så jeg tager det helt stille og roligt. Jeg vil i hvert fald gøre ALT for ikke at gå for hurtigt frem og risikere at skulle starte helt forfra igen! Forhåbentlig bliver det ved med at gå fremad fra nu :-)

  2. Shiiiiit hvor smager den godt! 👍 Det er helt vildt! Bedste grød ever👏

    1. Christine Bonde says: Svar

      SKØNT at du kunne lide den! Jeg synes også selv den er virkelig, virkelig lækker :-)

Skriv et svar